Šport > Zimski športi
1597 ogledov

Kazalo je odlično, a se za stopničke po 22 letih ni izšlo

Žan Kranjec Profimedia
Slovenski alpski smučar Žan Kranjec je na domačem veleslalomu osvojil peto mesto, potem ko je po prvi vožnji bil drugi. Zmagal je Marco Odermatt. Izjemen finalni nastop Štefana Hadalina.

Žan Kranjec je imel po prvi vožnji veleslaloma v Kranjski Gori fenomenalno izhodišče. Zasedal je drugo mesto, zaostajal je le za vodilnim veleslalomistom sezone Marcom Odermattom (+ 0,53). Ta je na koncu z odlično odpeljanim zadnjim sektorjem ubranil prvo mesto in se veselil nove zmage. Drugo mesto je vpisal Francoz Alexis Pinturault, ki je odlično opravil z drugo progo, potem ko je v prvo zasedel peto mesto z osmimi desetinkami zaostanka. Na tretje mesto je se je zavihtel Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je to mesto držal že po prvi vožnji. Pred petega Kranjca se je uvrstil še Avstrijec Stefan Brennsteiner. 

Slovenski urok osvajanja stopničk na veleslalomih v Kranjski Gori tako ostaja. Zadnji Slovenec, ki je na kranjskogorski strmini stal na zmagovalnem odru, tako ostaja Uroš Pavlovčič pred več kot 20 leti, in sicer leta 2001. 

Z drugo progo je odlično opravil drugi slovenski predstavnik Štefan Hadalin. Vrhničan je izkoristil dobro startno številko, na progo se je v drugo podal kot drugi, in prevzel vodstvo. Dolgo časa je vodil v ciljni areni, nato pa se je na koncu moral zadovoljiti s 17. mestom. Na koncu je Hadalin imel celo najboljši čas druge vožnje. 

Žan Kranjec pred zadnjima dvema veleslaloma sezone še vedno zaseda tretje mesto (390 točk), pred četrtim Loicom Meillardom ima 44 točk prednosti. V skupnem veleslalomskem seštevku vodi Odermatt s 640 točkam, drugi Kristoffersen jih ima 500. 

Na veleslalomu sta sicer nastopila še dva Slovenca, a se mladima upoma Roku Ažnohu in Anžetu Gartnerju vožnji na slabši prvi progi nista izšli: zasedla sta 49. oz. 50. mesto.

Veleslalom, končni vrstni red: 
1. Marco Odermatt (Švi) 2:16,65
2. Alexis Pinturault (Fra) + 0,23
3. Henrik Kristoffersen (Nor) + 0,37
4. Stefan Brennsteiner (Avt) + 0,72
5. Žan Kranjec (Slo) + 1,04 
...
17. Štefan Hadalin (Slo) + 3,02

Po prvi vožnji: 
1. Marco Odermatt (Švi) 1:07,60
2. Žan Kranjec (Slo) + 0,53
3. Henrik Kristoffersen (Nor) + 0,54
4. Stefan Brennsteiner (Avt) + 0,65
5. Alexis Pinturault (Fra) + 0,80
6. Marco Schwarz (Avt) + 0,94
...
29. Štefan Hadalin (Slo) + 3,66
...
49. Rok Ažnoh (Slo) + 5,64 
50. Anže Gartner (Slo) + 6,17
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.