Šport > Zimski športi
6 ogledov

Pokljuka nared za biatlonske preizkušnje

biatlon pokljuka jakov fak Saša Despot
Dva dni pred nadaljevanjem svetovnega pokala v biatlonu je slovensko prizorišče na Pokljuki kljub številnim težavam z veliko količino snega nared za tekmovanja.

Prireditelji pričakujejo prihod vseh najboljših iz Sočija, skupaj pa se bo na Rudnem polju zbralo 235 tekmovalcev iz 32 držav. Slovenska aduta ostajata ista kot vso sezono, le vlogi sta tokrat zamenjani, saj je v ospredju bronasta iz Sočija, a zdravstveno nekoliko načeta Teja Gregorin, v vlogi favoritov za najvišja mesta pa bo tudi Jakov Fak, ki je gledalce lani na Pokljuki navdušil z drugim mestom na tekmi s skupinskim startom, leto prej je bil najboljši v sprintu. Vsi slovenski tekmovalci pa pred domačimi gledalci obljubljajo še bolj zavzet nastop kot sicer.

Slovenski prireditelji so letos izjemno zadovoljni s programom, ki jim ga je predložila Mednarodna biatlonska zveza, saj je ta praktično najatraktivnejši. Že v četrtek bo na sporedu sprint, v soboto zasledovanje, v nedeljo pa le tekma najboljših 30 tekmovalcev in tekmovalk, ki imajo pravico nastopa na tekmi s skupinskim startom.

S parkirišč odstranili 25.000 kubičnih metrov snega

Pokljuški delavci so se letos spopadli z obilico dela pri pripravi tekmovališča, saj je na Rudnem polju padlo kar dva metra snega. "S parkirišč smo odstranili 25.000 kubičnih metrov snega, 5.000 s prog in stadiona," je povedal podpredsednik organizacijskega odbora in eden od stalnih sodelavcev biatlonskega tekmovanja na Pokljuki Peter Zupan. Slednji je bil zelo zadovoljen tudi z zanimanjem tujih gostov za tekme na Pokljuki, saj so tujcem letos prodali okrog 1.300 paketov na Bledu in v Bohinju.

Direktor organizacijskega odbora Tomaž Šušteršič je dva dni pred tekmovanji razkril, da je na prodajnih mestih Eventima in na Petrolu na voljo še nekaj vstopnic za ogled tekmovanj. Ob tem je opozoril na snežno podlago na Pokljuki, zaradi katere so parkirna mesta bolj omejena kot sicer –obiskovalci naj raje uporabijo avtobusne prevoze z Bleda (vmesna postaja bo v Gorjah) in iz Bohinja.

Kot vselej bo poskrbljeno tudi za zabavo – ob glasbi bo tudi letos nastopala atraktivna plesna skupina, kot vedno pa bo zabavno v šotorih ob stadionu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.