Šport > Zimski športi
54 ogledov

Poljska šampionka bo izpustila tekmo

Justyna Kowalczyk EPA
Iz doline Fiemme prihajajo vesti, povezane s poljsko šampionko v teku na smučeh Justyno Kowalczyk. Poljakinja se je odločila, da bo izpustila torkovo posamično tekaško preizkušnjo svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju na 10 km v prosti tehniki. Želi se namreč čim bolj pripraviti na najdaljšo žensko preizkušnjo na 30 km.

Kowalczykova bo, sodeč po podatkih iz poljskega tabora, tekmo izpustila, ker se želi čim bolj pripraviti ter prihraniti moči za klasično sobotno preizkušnjo na 30 km s skupinskim startom, na kateri Poljakinja pričakuje, da se bo neposredno vpletla v boj za zlato kolajno.

"Seveda bo zelo čudno, ko bom tekmo morala spremljati iz naslanjača pred televizijskim zaslonom in ne na tekmovališču. Vendar pa se zelo strinjam z odločitvijo, ki sem jo sprejela skupaj s trenerji. Zame bo najbolj pomembna tekma na prvenstvu prav preizkušnja na 30 km, zato je odločitev, da izpustim tekmo na 10 km, edina pravilna," je na svoji spletni strani razmišljala Kowalczykova, ki je na zimskih olimpijskih igrah leta 2010 v Vancouvru v kraljevski tekaški disciplini na 30 km v klasični tehniki osvojila zlato kolajno.

Ob odsotnosti Poljakinje bo torkova tekma najverjetneje še bolj potekala po norveških notah, v glavnih vlogah pa bodo Marit Bjoergen, Therese Johaug in Kristin Stoermer Steira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.