Šport > Zimski športi
48 ogledov

Pomanjkanje snega ogroža tekmo v Münchnu

Riesch Trsinski Nemčija Hrvaška SP svetovno prvenstvo Schladming EPA
Na novega leta dan bi München moral gostiti tradicionalni paralelni veleslalom, a organizatorji se bojijo, da bi jim pomanjkanje snega lahko odneslo tekmo.

Končna odločitev o tekmi v bavarski prestolnici bo znana v nedeljo, ko je na vrsti uradni ogled prizorišča. Bavarci so v težkem položaju, saj v bližini mesta ni zaloge pripravljenega snega. Podoben je bil položaj letos, ko sta se zmage veselila Felix Neureuther in Veronika Velez Zuzulova, Tina Maze pa je osvojila drugo mesto. 

"Za pripravo proge potrebujemo 7000 kubičnih metrov snega," je povedal tekmovalni direktor Fis Günter Hujara ob robu tekme v Val Gardeni.

Današnji trening smuka odpovedan

Težave pa imajo tudi organizatorji tekem za svetovni pokal v Val d'Iseru. Danes bi moral biti na sporedu še tretji uradni trening pred sobotnim smukom, a so ga morali zaradi spremenljivih razmer odpovedati. Na včerajšnjem treningu je Tina Maze dosegla odličen tretji čas. Poleg sobotne preizkušnje v najhitrejši disciplini, bodo dekleta v franciji v nedeljo odpeljala še veleslalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.