Šport > Zimski športi
10 ogledov

Poškodba Bodeja Millerja

Bode Miller se ne more znebiti težav s poškodbami. Žurnal24 main
Začetek smučarske sezone, ki bo konec tedna v avstrijskem Söldnu, bo morda minil brez ameriškega zvezdnika Bodeja Millerja. Muči ga poškodba hrbta.
 

Uspehi Bodeja Millerja v Söldnu:

1. mesto: 2003
1. mesto: 2004
2. mesto: 2005

Američanov trener John McBride je dejal, da je Bode Miller v zadnjih treh tednih oddelal le pet dni treninga. "V petek ga čaka slikanje z rentgenom. Če bodo izvidi pokazali, da je s hrbtenico vse v redu, bo nastopil na nedeljskem veleslalomu," je dejal McBride in dodal, da bo 30-letnik poskušal v petek vseeno stopiti na smuči.


Bode Miller © AFP

 

Američan je na spletnem blogu oboževalce obvestil, da je poškodbo staknil med treningom na pregrobem, trdem snegu, kjer je večkrat grdo padel. "Smučanje je dandanes nevarno in boleče. Na takem snegu morate sprejemati težke kompromise, zaradi katerih prevečkrat trpi zdravje," meni Miller. Skupni zmagovalec svetovnega pokala leta 2005 si je ravno pozdravil poškodbo kolena, nova poškodbo pa je staknil ob nepravem času. Miller je pravi specialist za tekme v Söldnu. Leta 2003 in 2004 je slavil zmago, leto kasneje pa je bil drugi. Lansko leto je bila tekma zaradi močnega dežja odpovedana.

 

Nova oprema

Glavni cilj Američana je vrnitev v svetovni vrh v tehničnih disciplinah. Poleti je preizkusil več kot 50 parov novih smuči.

Miller si močno želi dobrih rezultatov prav v tehničnih disciplinah, ki mu zadnje leto niso prinesle veliko uspeha. Poleti se je osredotočil prav na trening slaloma in veleslaloma, kjer je preizkušal novo opremo. "Glavni cilj letošnjega poletja je bil preizkus nove opreme," je dejal McBride. "Veliko časa je Bode posvetil posodobitvi smuči, bil v tovarni, se pogovarjal in sodeloval z inženirji. Letos tudi zato ne bi smelo biti težav z opremo," je prepričan Američanov trener.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.