Šport > Zimski športi
1 ogledov

Poškodba je ni zmotila

Lindsey Van je prva svetovna prvakinja v smučarskih skokih.
1/9
Žurnal24 main
Lindsey Van je nova ameriška junakinja. Na SP je kot prva smučarka skakalka osvojila zlato kolajno, pot do nje pa je bila trnova. "Ponosna sem. To doslej ni uspelo nikomur, le meni," pravi.
 
 

Ta zmaga je za vse, ki so se trudile za ta šport v zadnjih desetih letih. Tudi one si zaslužijo kolajno.

Lindsey Van

 
Američanka Lindsey Van se bo v zgodovino smučarskih skokov vpisala kot prva svetovna prvakinja, ki jo je dal ta šport. V Liberecu je konkurenco presentila z izjemnim drugim skokom, ki ji je prinesel najžlahtnejše odličje iz prvega kompleta medalj, ki so ga na svetovnih prvenstvih namenili smučarkam skakalkam. Po prvi seriji si je v Detroitu rojena 24-letnica delila četrto mesto, v finalni pa jo je odneslo 97,5 metrov daleč. Srebro je pripadlo Nemki Ulrike Grässler , bron pa Norvežanki Anette Sagen .

"Ponosna sem. Da sem postala prva svetovna prvakinja v smučarskih skokih in svoji državi prinesla prvo zlato medaljo v tem športu, mi pomeni veliko. To doslej ni uspelo še nikomur, le meni," je po tekmi povedala novopečena prvakinja. "To je vrhunec moje kariere in vesela sem, da je za mano, prav tako pa tudi, da se je vso težko delo v minulih letih, še posebej pa lani, obrestovalo." Američanka ob svojem uspehu na prvencu smučark skakalk na SP ni pozabila na tekmice in konkurentke. "Ta zmaga je za vse, za vse tiste, ki so se trudile za ta šport v zadnjih desetih letih, in za vse, ki so se na tej tekmi dobro odrezale. Tudi one si zaslužijo kolajno," je še dodala Vanova, ki je prepričan, da je organizacija SP tudi za dekleta pravi korak za nadaljnji razvoj športne panoge.

Prvi pokali in kolajne so podeljeni: srebrna Ulrike Grässler, zlata Lindsey Van in bronasta Anette Sagen. © EPA

 
 

Preberite še

Kranjec: Forma se vzpenja

Uspeh Američanke, ki se je s skoki začela ukvarjati pri sedmih letih, ko je v bližini njenega doma v Park Cityju v zvezni državi Utah zrasla skakalnica, pa je zanjo nedvomno še večji, saj jo je pred letom dni poškodba kolena (ki jo je staknila pri doskoku) skoraj prisila k končanju športne poti. "Ko sem doskočila, se mi je v kolenu zdrobil hrustanec," se spominja tistega trenutka. Po operaciji, ki jo je prestala lani marca, je naslednjih pet mesecev preživela v telovadnici, oktobra pa se je vrnila nazaj na skakalnico. A ne za dolgo, saj si je znova poškodovala koleno in se vrnila na bergle. "Še vedno nisem popolnoma okrevala, a se bližam temu," je še dodala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.