Šport > Zimski športi
957 ogledov

Premislil si je zaradi Planice

simon ammann Epa
Legendarni smučarski skakalec še ni rekel zadnje besede.

Sedemintridesetletni Švicar Simon Ammann se je odločil, bo nadaljeval skakalno kariero, v kateri je kot edini doslej osvojil po dva posamična naslova olimpijskega zmagovalca, leta 2002 in 2010.

"Veliko sem imel za premisliti, zato nisem mogel sprejeti nagle odločitve. Proti koncu lanske sezone sem spet dosegel nivo, ki sem si ga želel. Spet sem lahko kazal dobre skoke. Še vedno sem motiviran in uživam v smučarskih skokih," je sporočil Švicar.

"Res bi bilo škoda. če bi končal zdaj, ko mi gre bolje. Dolgi poleti v Planici so mi ob koncu prejšnje sezone dali veliko spodbude in optimizma. Tekmovalno bom v sezono začel na poletni veliki nagradi konec julija v Hinterzartnu," je javnosti sporočil Ammann, to novico pa je prek družabnih omrežij delila tudi Mednarodna smučarska zveza Fis.

Ammann je štirikratni olimpijski prvak (Salt Lake City 2002, Vancouver 2010) in svetovni prvak v smučarskih poletih (Planica 2010), osvojil pa je tudi zlato medaljo na nordijskem SP leta 2007 v Sapporu. Na nordijskih svetovnih prvenstvih je dobil še srebro (Sapporo 2007) in dva brona (Liberec 2009, Oslo 2011). V karieri je zbral 23 zmag na tekmah svetovnega pokala in 80-krat stal na stopničkah. Nastopil je 419 tekmah in osvojil en veliki kristalni globus (2010).

simon ammann | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.