Šport > Zimski športi
5 ogledov

Presenečenje že na generalki

Janez Marič je po tekmi dejal, da je tekaško še vedno dobro pripravljen, zato pr Žurnal24 main
V kanadskem Whistlerju, kjer bodo prihodnje leto potekale olimpijske igre, so svoj test opravili tudi biatlonci. Presenetljivo je zmagal Francoz Vincent Jay, Slovenci so ostali brez točk.

Preizkušnja na 20-kilometrski razdalji je postregla s senzacijo. Prva tri mesta so osvojili tekmovalci, ki v karieri še niso stali na stopničkah za zmagovalce, slovenski tekmovalci pa so ostali brez točk.

Eden od junakov večera je bil trikratni olimpijski prvak iz Torina Nemec Michael Greis, ki je zasedel četrto mesto, kljub temu pa osvojil mali kristalni globus za seštevek svetovnega pokala na posamičnih 20-kilometrskih tekmah. Pred njim so se na stopničke zavihteli Francoz Vincent Jay, Nemec Daniel Böhm in Američan Jeremy Teela. Slovenska ekipa je zaostala za pričakovanji in ostala brez novih točk svetovnega pokala. Še najbližje jim je bil z 41. mestom Janez Marič, ki je na strelišču pustil štiri nepodrte tarče. Peter Dokl je bil strelsko neuspešen le dvakrat in zasedel 59. mesto. Vasja Rupnik je zgrešil šest tarč in se uvrstil na 80. mesto, osem mest za njim pa je s ponesrečeno strelsko predstavo (9 zgrešenih strelov) končal Klemen Bauer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.