Šport > Zimski športi
57 ogledov

Prevc je imel prednost pred konkurenti

peter prevc lahti Profimedias
Peter Prevc je v kvalifikacijah za današnjo posamično tekmo na veliki skakalnici skočil 127,5 metra in dosegel daleč najboljšo daljavo med predhodno kvalificiranimi skakalci.

Na prizorišču nordijskega svetovnega prvenstva v Lahtiju je od bratov Prevc ostal samo še Peter, ki bo danes eden od štirih slovenskih orlov na posamični tekmi na veliki skakalnici.

Poleg Prevca (127,5 m), ki je v kvalifikacijah zaostal le za Fincem Anttijem Aaltom (128,5 m), so si nastop prislužili še Jernej Damjan, Anže Lanišek in Jurij Tepeš.

Posamična tekma na veliki skakalnici bo predzadnja priložnost za slovensko odličje na svetovnem prvenstvu v Lahtiju.

Prevc je že s skoki na srednji napravi potihoma napovedoval dober rezultat, a se mu na tekmi ni izšlo. ''Ko bi moral pokazati najboljši skok, sem se 'zakvačkal','' je po uvodni tekmi prvenstva povedal slovenski orel in dodal, da je bil njegov nastop v skladu s potekom celotne sezone. Na večji skakalnici ima večje možnosti za vrhunski rezultat, a dogodkov ne gre prehitevati, saj je tudi sam pojasnil, da je imel pri kvalifikacijskem skoku manjšo prednost pred tekmovalci za njim.

''Oba skoka sta lepo uspela, po dolgem času sem spet užival v zraku. Res pa je, da je za mano padla hitrost po naletu, tisti, ki so navadno pol kilometra na uro hitrejši od mene, so bili kar kakšen kilometer na uro počasnejši, kar se zagotovo pozna,'' je povedal Prevc, ki se nadeja, da ga dobri občutki ne bodo zapustili. ''Pomembno je, da sem jaz užival v skokih, da sem nekako našel občutke za katere upam in verjamem, da bodo zdržali,'' je pristavil slovenski orel.

Smučarski skakalci se bodo danes v Lahtiju pomerili na posamični tekmi na veliki skakalnici, v soboto pa bo na sporedu ekipna tekma. Edino dosedanjo preizkušnjo za moške, posamično tekmo na mali skakalnici, je dobil Avstrijec Stefan Kraft pred Nemcema Andreasom Wellingerjem in Markusom Eisenbichlerjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.