Šport > Zimski športi
62 ogledov

Prevc le čestital najboljšim

peter prevc EPA
Smučarski skakalci so s tekmo na veliki napravi opravili z zadnjo posamično preizkušnjo nordijskega SP v Lahtiju.

Posamični tekmi smučarskih skokov na svetovnem prvenstvu v Lahtiju se nista iztekla po željah slovenskega tabora. Orli bodo popravni izpit imeli v soboto, ko se bodo potegovali za odličja na ekipni tekmi.

Glavni trener Goran Janus je v napovedih pred začetkom prvenstva dejal, da si tako na mali kot veliki skakalnici želi po eno uvrstitev do 6., 15. in 30. mesta, na ekipnih tekmah v moški oziroma mešani konkurenci uvrstitvi do 5. mesta, tiha želja pa je bila medalja.

Slovenci na srednji skakalnici niso bili konkurenčni, saj se je v finalno serijo uvrstil le Peter Prevc, ki je osvojil 11. mesto. Najboljši slovenski skakalec je na treningih in kvalifikacijah nakazoval, da bi se na večji napravi lahko vmešal v boj za odličja, a se je na koncu moral zadovoljiti z devetim mestom. ''Res pa toliko dejavnikov in malenkosti, ki se ti lahko podrejo in prinesejo končni rezultat,'' je po tekmi dejal najboljši slovenski orel.

Čeprav si je želel več, ga je po tekmi najbolj veselilo dejstvo, da se je na večji skakalnici odrezal bolje kot na srednji. ''Konec je tekmovanja na veliki skakalnici. Moji skoki so bili boljši kot na K90. Velike čestitke dobitnikom medalj,'' je iz finskega Lahtija sporočil Prevc.

V soboto bo v Lahtiju na sporedu moška ekipna tekma, s katero se bo končal program smučarskih skokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.