Šport > Zimski športi
1740 ogledov

Prevc: "Samo čakal sem, kdaj se bo zgodilo."

peter prevc Epa
Peter Prevc pravi, da je bila vrnitev na stopničke, kamor se je zavihtel prvič po devetih mesecih,, samo vprašanje časa.

Rezultati na prvih tekmah nove sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih niso odražali realne forme Petra Prevca, saj je nekajkrat nakazal, da se je sposoben meriti z najboljšimi na sveti, a preprosto ni bil dovolj konstanten, za nameček pa mu je ponagajala še oprema, zaradi katere je po diskvalifikaciji v Ruki ostal brez prigaranega tretjega mesta.

V Engelbergu se mu je končno vse poklopilo in rezultat je temu primeren. Prevc je bil že po prvi seriji uvrščen na visoko drugo mesto, katero je v finalu zadržal, zamenjal se je le vodilni tekmovalec. Roberta Johanssona, ki si je znašel pri repu deseterice, je zamenjal Ryoyu Kobayashi.

peter prevc | Avtor: Epa Epa
Prevc je kljub zahtevnim vetrovnim pogojem skočil 123,5 in 127,5 metra, kar je bilo dovolj za skupno drugo mesto. Imel je 8,9 točke zaostanka za zmagovalcem Kobayashijem oziroma 1,1 točke prednosti pred tretjeuvrščenim Jan Hörlom.

Dolenjevaščan je dobro formo ujel tik pred začetkom novoletne turneje, katero je tako prepričljivo osvojil v sezoni 2015/2016. Sodeč po prikazanem v Engelbergu ga tudi letos lahko uvrščamo v ožji krog favoritov za najvišja mesta. "Nič se mi ni odvalilo od srca, saj sem nekako le čakal, kdaj se bo zgodilo. Na uradnih treningih in v kvalifikacijah sem bil že nekajkrat blizu, med prvimi tremi ali petimi. Lepo sem čakal, kdaj se bodo te številke 'poklopile' in čakanje se mi je izplačalo," je 64. stopničke v karieri komentiral Prevc.

"Danes je bila zelo težka tekma, razmere so se ves čas menjavale, zato sem zelo vesel, da mi je uspelo ostati zbran. Vedel sem, da če jaz svoje delo naredim stoodstotno, bom v primeru slabšega rezultata lahko 'bentil' nad razmerami. Zbral sem se na svoj skok, dobro sem ga opravil in bil v bistvu kar malo presenečen, da sem bil s tako malo metri tako visoko uvrščen po prvi seriji. V drugi seriji sem naredil lep skok in sem zelo zadovoljen s stopničkami," je dodal.

peter prevc | Avtor: Epa Epa

"Ne vem, če je ravno današnje drugo mesto tisto, ki vse rešuje in pomirja. Jaz sem zadovoljen s celotno sezono, moji skoki so na visoki ravni. Na eni tekmi sem bil v finalu diskvalificiran, na eni tekmi sem bil 12., na drugi 15., štirikrat sem bil med deseterico. Do zdaj nisem bil nič napet ali živčen, tako da grem tudi zdaj lahko mirno naprej, kot sem prišel do sem."

"Ničesar ne želim dodati. Nekajkrat sem se ravno zaradi tega uštel. Vedno, ko sem nekaj dosegel, sem takoj želel še nekaj dodati, pa sem šel dve stopnici nazaj. Brez pretiravanja, skoke bo treba čim bolj utrditi in se potem premiki naprej 'zgodijo sami'," je sklenil trenutno sedmi skakalec sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.