Šport > Zimski športi
56 ogledov

Razočarani Prevc gre na odmor

Peter Prevc EPA
Peter Prevc si bo po razočaranju na novoletni turneji privoščil nekaj dni oddiha, je potrdil pomočnik trenerja slovenske reprezentance Jani Grilc.

Najuspešnejši slovenski skakalec Peter Prevc si bo vzel slab teden počitka in posledično izpustil tekmi svetovnega pokala v poljski Wisli. Po nekaj dneh se bo vrnil v reprezentanco in začel s pripravami na tekmo v Zakopanah.

Aktualni zmagovalec svetovnega pokala je novoletno turnejo začel z desetim mestom v Oberstdorfu, dobro pa se je odrezal tudi v Garmisch-Partenkirchnu, kjer je bil enajsti.

Sledila sta dva slabša rezultata, pri čemer so vidno vlogo odigrali težki vremenski pogoji. V Innsbrucku je končal na 19. mestu, na zadnji postojanki v Bischofshofnu pa je bil 23. ''Enostavno se je tako odločil, ker je za nami zelo hud tempo tekmovanj. Boril se je, da bi rezultatsko prišel višje. Rezultat sicer ni slab. Mi smo bili zadovoljni, ko je na novoletni turneji začel z desetim, enajstim mestom, a Peter je ciljal še višje. Glede na to, kakšne so bile vremenske razmere na zadnjih dveh tekmah, se mu enostavno ni sestavilo. Dejstvo pa je, da je v tem trenutku tega zagotovo sposoben,'' je uvodoma povedal Grilc.

''Psihično se lahko zlomi''

''Če se mu to še nekajkrat ponovi, se lahko psihično zlomi. Dejstvo je, da je dobro pripravljen, kar se je videlo že v finalu poletne nagrade in na prvih tekmah. Začel je odlično, potem pa so prišli padci in iskanje rezultata. Štiri tekme je skakal z bolečino. Potem lahko zelo hitro izgubiš občutke,'' je dodal pomočnik Gorana Janusa.

Grilc je poudaril, da je Prevc v vrhunski formi in da počitka ne potrebuje njegovo telo, ampak glava. ''Peter je natreniran in dobro pripravljen. Glede na to, da nakazuje dobre skoke, nismo več videli druge rešitve kot to, da se umakne. To je samo psiha.''

''Kako mu boš to razložil?''

Prevc je odlično formo nakazal že na uvodni tekmi v Kuusamu, kjer bi novo sezono moral začeti z zmago, če ne bi v finalni seriji padel in končal na tretjem mestu. V nadaljevanju sezone je bil prav tako večkrat žrtev nesrečnih okoliščin. 

''Če bi se mu na zadnjih dveh tekmah poklopilo, bi se zdaj lahko povsem drugače pogovarjali. In lahko bi se. Na zadnji tekmi je skočil v zelo težkih razmerah, potem ko so nalet znižali na sedmo zaletišče, ki je ekstremno nizko, se je vse obrnilo. Splet okoliščin je bil takšen, da mu nič ni šlo na roko. Samo trije pari so skočili tako nizko, potem so spet povišali. Kako mu boš to razložil?'' je povedal Grilc.

V Wisli ne bo nastopil

Odločitev o premoru je padla po novoletni turneji, ki jo je slovenski šampion končal na 14. mestu. ''O tem smo se pogovarjali po koncu, ko je tudi sam uvidel, da je zraven in obenem ni. V želji po rezultatih se je na tekmah tako mučil. Nikoli se ni obrnilo v pravo smer,'' je pojasnil Grilc in dodal, da bo Peter izpustil tekmi v Wisli, vrnil pa se bo v Zakopanah.

''Pet, šest dni se ne bo udeleževal treningov, kar pomeni, da ne bo nastopil na tekmah v Wisli. Konec tedna bomo naredili kondicijski vložek, potem pa se bo priključil za tekme v Zakopanah,'' je zaključil slovenski strokovnjak.

Komentarjev 14
  • Avatar olor
    olor 13:18 11.januar 2017.

    Peterček, saj bo bolje. Sedaj se malo odpočij, potem jim pa pokaži, da nisi pozabil leteti.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:32 10.januar 2017.

    Vsi trije Peroti skačte in uživajte,želim vam vsem trem,da pošlihtate stvari in uspešno nadaljujete sezono!!

  • sweetdogs 17:08 09.januar 2017.

    Spet slovenceljska foušija ven buta pri nekaterih.Ajmo, Pero Mišica! Mal počit glavo, pol pa utrgat!