Šport > Zimski športi
41 ogledov

Prihajajo na teren Petra Prevca

peter prevc Profimedias
Sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih se bo končala na letalnicah v Vikersundu in v Planici.

Sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih 2016/17 se bo končala naslednji teden na oletalnici v Planici, ta konec tedna pa se skakalci merijo na podobnem objektu v Vikersundu. Danes bo na sporedu moštvena tekma, jutri še posamična.

Na letalnicah so sicer v minulih zimah blesteli prav slovenski orli, daleč najbljši pa je bil Peter Prevc. Ta je v zadnjih treh sezonah zmagal v skupnem seštevku poletov, v minuli sezoni je bil drugi Robert Kranjec, ki je zaradi poškodbe izpustil celotno sezono, sezono prej pa je bil v poletih tretji Jurij Tepeš. Slovenci od sezone 2009/10, ko je slavil Kranjec, le dvakrat niso bili najboljši v skupni razvrstitvi  poletih. Gregor Schlierenzauer je slavil naslednjo sezono, po novi zmagi Kranjca pa je bil Avstrijec najboljši še v sezoni 2012/13. Nato se je na letalnicah začelo obdobje najstarejšega od bratov Prevc.

Schlierenzauer je sicer najuspešnejši tekmovalec na letalnicah, doslej je zbral 14 zmag, Peter Prevc pa sedem. Šest jih ima Kranjec, enako tudi legendi Matty Nykänen in Adam Malysh, kar trojico zvršča na skupno tretje mesto vseh časov, dve zmagi pa je doslej zabeležil tudi Tepeš.

V sinočnjih kvalifikacijah, ki jih je sicer zelo zaznamoval veter, so se kar trije Slovenci uvrstili v prvo deseterico, kar je lep obet za današnjo ekipno tekmo. Domen Prevc je bil tretji, Tepeš opsmi, Peter Prevc pa deveti.

Slovenskim orlom bi še kako prišel prav dober rezultat na norveški letalnici. "Gotovo bi dobri rezultati v Vikersundu prispevali, da bi se v zadnjih dneh še kdo odločil za prihod v Planico. V vsakem primeru bo ljudi spet veliko in verjamem, da bomo celotno prireditev izpeljali uspešno," na lepe daljave varovancev Gorana Janusa v Vikersundu generalni sekretar Organizacijskega komiteja Planica Primož Finžgar. Ta je za Žurnal24 še dejal: "Zanimanje za vstopnice je na nivoju prejšnjih let, če izvzamemo lansko sezono, ki je bila res izjemna. Iluzorno bi bilo pričakovati, da bi se letos kaj takšnega lahko ponovilo,"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.