Šport > Zimski športi
11 ogledov

Prija mu, da je seks simbol

Aksel Lund Svindal je ob povratku po poškodbi pričakoval uvrstitev na stopničke Žurnal24 main
Norveški alpski smučar Aksel Lund Svindal se je v Söldnu po 334 dneh vrnil v beli cirkus. A ledenik Rettenbach je zapustil dokaj razočaran. Viking se želi čim prej vrniti med najboljše.
 

Preberite še

Ligety na obisku v Ljubljani
Veleslalom je (slovenska) nočna mora

Po poškodbi ste se v Söldnu vrnili s 13. mestom. Ste zadovoljni?
Ne povsem. Vesel sem, da sem spet del tega dogajanja. Vendar pa s smučanjem in rezultatom nisem najbolj zadovoljen. Mene namreč zadovoljijo samo vrhunske uvrstitve, zmage. Za to bo treba še veliko delati. Nikamor se mi ne mudi, a si vseeno želim, da bi se čim prej vrnil med najboljše.

Je veleslalom še vedno vaša paradna disciplina?
Verjetno, čeprav tudi drugih ne bom postavil na stranski tir. Verjamem, da bom že na slalomu v Leviju smučal dobro in nato tudi v Lake Louisu v hitrih disciplinah.

Norvežan si je v sezoni 2006/07 prismučal veliki kristalni globus, v lanski pa mu je načrte prekrižala poškodba. A zato je zdaj le še bolj motiviran. © AFP

 
Torej boste nastopili na vseh tekmah svetovnega pokala?
Ja.

Tudi v Beaver Creeku, kjer ste lani po hudem padcu morali končati sezono? Vas bo morda strah?
Ne, strah me ne bo! Mogoče bom vznemirjen, a za zdaj o tem še ne razmišljam.

Se spominjate lanskega padca?
Zelo dobro se spominjam, kaj je bilo pred njim, potem pa nič. Zdaj vem, da je bil padec moja napaka, pa tudi dobra izkušnja, kolikor je to mogoče. Ker zdaj se zavedam, da se lahko v enem dnevu vse spremeni. Lani sem bil namreč dan pred padcem v življenjski formi, dan potem pa v bolniški postelji negiben.

V letošnji sezoni bo tudi SP. Bo Val d’Isere za vas vrhunec sezone?
Moja cilja sta biti hiter in zmagovati. Ni pomembno, na katerih tekmah. Seveda ne bi imel nič proti, če bi bil najhitrejši prav na SP.

Za mnoga dekleta je seks simbol, a Svindal ima resno zaročenko. © EPA

 
Čeprav se vračate po poškodbi, ste za mnoge eden glavnih kandidatov za veliki kristalni globus ...
Zmaga v skupnem seštevku vsakemu smučarju pomeni največ, tudi meni. Želim si zmagati, a to si želijo tudi drugi, zato ne bo lahko. Bom pa naredil vse, da bom na koncu prvi.

Kdo bodo vaši največji tekmeci?
V svetovnem pokalu je mnogo odličnih smučarjev. Daniel Albrecht in Didier Cuche sta očitno res dobro pripravljena, a za nami je le ena tekma, sezona pa je še dolga, zato je težko karkoli napovedati.

Kaj menite o tem, da ste za mnoga dekleta seks simbol?

Lagal bi, če bi trdil, da mi to ne prija, vendar imam resno zaročenko.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.