Šport > Zimski športi
17 ogledov

Primož se počuti 'fajn'

Primoz_Peterka_Action - main Žurnal24 main
Primož Peterka ni več najuspešnejši slovenski zimski športnik v zgodovini. Z novo zmago ga je s prestola vrgla Petra Majdič, a Primož ji tega niti malo ne zameri. Počuti se "fajn".

Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov "usodne" 16. zmage Petre Majdič ni videl v živo: "Teka nisem gledal. Potem ko me je prehitela na večni lestvici, se počutim 'čist fajn'. Bil sem z njo na treningu, videl, kako trenirajo, in vse, kar lahko rečem, je, da ji privoščim," je za Žurnal24 povedal Primož Peterka. Po njegovem mnenju je bil pri njegovih skakalnih uspehih ključen le en element: "Talent. To gotovo. In pravi trening. Za sabo sem imel petnajst let pravega treninga," je dejal Moravčan .
 
 
Peterka je letošnjo tekmovalno sezono v najmočnejšem skakalnem razredu že zaključil, a pred tekmo sezone v Planici vseeno ni šlo brez vprašanja o slovenskem skakalnem prazniku. Je rekord možen? "Ravno sem govoril z 'bratcem'. On je gledal današnji preizkus in mi rekel, da bo zelo težko. Sam sicer nisem bil tam, a baje bo zelo težko. Če pa bo komu uspelo, bo to gotovo Gregorju Schlierenzauerju." Že nekaj sezon je najboljši slovenski letalec v Planici Robert Kranjec, ki prav tu pokaže najboljše skoke. Tudi Peterka se strinja, da letos ne bo nič drugače: "Je rojen letalec in ponavadi ravno na koncu sezone najde tisti pravi občutek." Moravški orel bo vrhunec sezone tako lahko spremljal le prek malih zaslonov: "Ne vem še, če bom gledal. Dokler sem še aktiven, mi je težko gledati tako po televiziji kot v živo. Raje bi bil zraven," je še zaključil kralj, ki ga je na zimskem prestolu zdaj zamenjala kraljica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.