Šport > Zimski športi
5 ogledov

Rad igram golf na bledu

Franz Klammer je povsem zasluženo dobil vzdevek Klammer Express. Žurnal24 main
Legenda in eden najboljših alpskih smučarjev vseh časov Franz Klammer ekskluzivno za Žurnal 24. V nadaljevanju si lahko preberete, kaj štirikratni zmagovalec Streiffa meni o Jermanu, Millerju in ostalih.
"Prostega časa skorajda nimam. Veliko dela imam z različnimi promocijami. Poleti pa rad odigram kakšno partijo golfa na Bledu. Imate zelo lepo igrišče, pa še blizu mojega doma je," je pogovor za Žurnal24 začel Franz Klammer , ki je na slovitem Streiffu v smuku zmagal štirikrat, kar je še danes rekord.

Jerman je soliden, a ...
"Vedno je lepo priti v Kitzbühel. Vsako leto znova tu vlada res posebno vzdušje. Lepo je videti tekmovalce, ki so na startu malce prestrašeni in ne vedo, kaj jih čaka. Ta proga je res zahtevna, brez dvoma gre za najtežji smuk sezone," je dejal olimpijski prvak iz Innsbrucka leta 1976.

Franz Klammer pravi, da primerjava današnje generacije z njegovo ni mogoča. © Action Images

 

Z razpletom sobotnega smuka je bil zadovoljen. "Meni osebno je najljubši Bode Miller. Vedno smuča na meji mogočega. Zaradi tega tudi naredi veliko napak. Ko odsmuča brez njih, pa ga je skoraj nemogoče premagati. Zelo dober je tudi Beni Raich." O primerjavi med generacijami pa pravi: "Primerjava današnje generacije z našo ni mogoča. Danes vladajo povsem drugačne razmere. Za varnost je danes povsem drugače poskrbljeno, proga je drugače pripravljena, smučarji se na tekmo pripravljajo na povsem drug način. Je pa nekaj ostalo enako. Vsaka preizkušnja stremi k novim mejam. To je normalen razvoj. Hitrosti so danes že izjemno visoke."

Ker je na tekočem z dogajanjem v smučarskem cirkusu, ima svoje mnenje tudi o slovenski smučariji: "Škoda, da niste več v vrhu. Potrebujemo vse države. Kar poglejte, imamo Švede, Švicarje, zraven je Nemec Neureuther, pa Francozi, Američani … Lepo bi bilo videti, da bi se Slovenci spet potegovali za najvišja mesta." Kaj pa Andrej Jerman ? “Jerman je soliden. Vedno je blizu, ni pa povsem pri vrhu. Konkurenca je zelo močna. Miller, Didier Cuche, Michael Walchhofer, Hermann Maier … Zelo težko se je prebiti med najboljših pet," je dejal Klammer in še dodal: "Ta sezona je zelo dramatična in izenačena. Veselim se naslednjih tekem. V živo pa si vedno znova ogledam le Kitzbühel."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.