Šport > Zimski športi
6 ogledov

Razkrila grozljive podrobnosti poškodbe

lindsey vonn snapchat snapchat
Lindsey Vonn se je odločila ob napovedi vrnitve deliti svojo zgodbo po hudem zlomu roke. Prvič je spregovorila tudi o hkratni poškodbi živcev.

Lindsey Vonn se bo na tekme svetovnega pokala vrnila ta konec tedna. V zadnjih treh mesecih je odpravljala posledice grozne poškodbe, na treningu v Coloradu si je novembra zlomila roko.

"Za mano je izjemno težkih devet tednov, ki so minili od operacije, v rehabilitacijo sem vložila več kot 300 ur, a zdaj se je vse delo poplačalo," je na svoji facebook strani zapisala ameriška šampionka, ki je prvič razkrila, da je ob zlomu roke imela tudi resne poškodbe živcev.

O vsem skupaj je objavila video. " Posnetki so zelo osebni, " je še zapisala in dodala:m "Dolgo sem razmišljala, če bi delila celotno zgodbo, a sem se na koncu le odločila za to, ker bo mogoče moja zgodba dala upanje tistim, ki imajo podobne poškodbe."

Po operaciji ni mogla uporabljati roke, a je nato s pomočjo terapevtov le pridobila na motoričnih sposobnostih. "Še vedno imam nekaj težav pri povsem normalnih rečeh, na primer pri natikanju smučarske rokavice ali pri urejanju las, v večini primerov pa mi roka ne povzroča problemov."

"To je bilo najtežje okrevanje doslej, a na srečo je zahtevalo precej manj časa kot zdravljenje po poškodbah kolena. Po osmih tednih je bilo celjenje kosti v moji roki zelo dobro in dobila sem zeleno luč za tekme," j e še povedala zmagovalka 76 tekem za svetovni pokal.

Komentarjev 4
 • partizanka 09:17 12.januar 2017.

  pri nas pa, popljuvaj Tino in prišel boš v medije. nagnusno!!!!

 • Papaja Popi 08:41 12.januar 2017.

  Upajmo, da ji uspe in da je konec z poškodbami.Navijamo zanjo.

 • Avatar mike1968
  mike1968 08:29 12.januar 2017.

  Vse lepo in prav. Res je, da je ne maram preveč, je pa velika šampionka. Ne razumem pa kaj hudiča še vedno tekmuje? Ali pri vsem tem denarju, ki ga je zaslužila s smučanjem resnično nima nobenega drugega posla?<br ...prikaži več />Naj začne že enkrat uživati življenje in si najde enega normalnega desca.Če bo šlo tako naprej, bo slej ko prej ostala na vozičku (bognedaj) ali še kaj hujšega.Osvojila je vse kar je mogoče, no skoraj vse......