Šport > Zimski športi
14 ogledov

Rusi dobili domačo tekmo, Slovenci 11.

sp biatlon zasledovanje šipulin EPA
Ruska moška biatlonska reprezentanca v postavi Anton Šipulin, Aleksander Loginov, Dimitrij Mališko in Jevgenij Ustjugov je zmagovalka štafetne preizkušnje na 4 x 7,5 kilometra za svetovni pokal v Sočiju. Drugi so bili Nemci, tretji pa Čehi. Slovenci Peter Dokl, Jakov Fak, Janez Marič in Klemen Bauer so bili enajsti.

V prvi predaji je solidno opravil svoj nastop Peter Dokl, ki je porabil tri dodatne naboje za deset tarč, vendar na progi ni veliko zaostal, saj je predal Jakovu Faku na desetem mestu s 17,9 sekunde zaostanka.

Ta je prvo polovico nastopa opravil odlično, se zavihtel do drugega mesta, nato pa je sledilo streljanje stoje. Tam sta bila Fak in Janez Marič, hotelska sostanovalca, danes manj uspešna. Oba sta morala po streljanjih stoje po enkrat v kazenski krog.

Če je bil zaostanek Faka ob predaji na sedmem mestu še obvladljiv (27,5 sekunde), pa je bil Marič ob predaji Klemnu Bauerju na 13. mestu že več kot dve minuti za najboljšimi. Strelišče v Sočiju pa je očitno pisano na kožo Bauerju, ki je brez napake zadel vseh deset tarč, s tekom nadoknadil nekaj zaostanka in Sloveniji kljub slabemu izhodišču priboril končno 11. mesto.

Bauer favorit na OI? "V Sočiju se počutim odlično"

"Vse je šlo zelo avtomatično in lahko rečem, da se tukaj resnično počutim odlično na streljanjih. Zaradi treh dobrih predstav še ne želim zganjati pretirane evforije, temveč si bom predvsem poskušal zapomniti te občutke za naslednje nastope. Prihod na strelišče je takšen, da se lahko dobro pripravim za streljanje, kjer se najbrž tudi skriva delček uspeha. Skupaj smo imeli dobro priložnost za boljši rezultat, vendar se nam je to naredilo že nekajkrat letos in med šibkejšimi členi sem bil tudi že sam, zato iz tega ne smemo ustvarjati drame. Vsakomur lahko spodleti in to smo videli tudi že pri največjih favoritih," je povedal Bauer.

"Imeli smo lepo priložnost za uvrstitev na stopničke ali pa vsaj med šesterico najboljših, zato sem kar nekoliko razočaran. Napake enega tekmovalca bi se dale nadoknaditi, dveh, od katerih je eden celo naš najboljši, pa seveda ne. Čeprav je Peter veliko popravljal, je bil dovolj hiter, da se je dalo še veliko narediti. Pri Jakovu so bili streli prepoceni zgrešeni, zato se ne morem otresti občutka, da se je nanje premalo osredotočil. Janez je streljal prepočasi in seveda tudi premalo zanesljivo, zato smo tam izgubili največ časa. Klemen pa je prikazal fantastičen nastop s hitrim in natančnim streljanjem, ki pa ni moglo več bistveno popraviti prevelikega časovnega zaostanka," je ocenil zadnji letošnji ekipni nastop glavni trener Uroš Velepec.

Ruska štafeta je kljub kazenskemu krogu slavila drugo zmago sezone in s tem potrdila prvo mesto v štafetni razvrstitvi. Na drugem mestu so za 38,3 sekunde zaostali Nemci, prvič letos pa so s tretjim mestom in zaostankom 42,9 sekunde stopili na zmagovalni oder Čehi.

Nemke slavile pred Ukrajinkami

Biatlonsko štafetno preizkušnjo svetovnega pokala na prizorišču naslednjih olimpijskih iger v Sočiju so dobile Nemke pred Ukrajinkami in Norvežankami. Slovenske štafete ni bilo na štartu.

Nemčija je zmagala prepričljivo, čeprav so biatlonke na strelišču zgrešile sedem strelov in morale enkrat v kazenski krog. V cilju so imele še vedno skoraj dvanajst sekund prednosti pred Ukrajino, ki je bila šestkrat nenatančna, tretjeuvrščene Norvežanke pa so z desetimi zgrešenimi streli zaostale več kot dvajset sekund.

Svetovni pokal, Soči, štafeta 4 x 7,5 km (M):

1. Rusija 1:09:50,8/1+6 (Anton Šipulin, Aleksander Loginov, Dmitrij Mališko, Jevgenij Ustjugov)
2. Nemčija + 38,3/0+10 (Erik Lesser, Andreas Birnbacher, Arnd Peiffer, Benedikt Doll)
3. Češka 42,9/0+13 (Michal Šlesingr, Jaroslav Soukup, Vit Janov, Ondrej Moravec) 
4. Norveška 50,7/2+8 
5. Francija 59,6/1+9 
6. Italija 1:00,9/0+8 
7. Švedska 1:16,8/0+7
8. Avstrija 1:26,3/1+10 
9. Slovaška 1:51,6/1+10 
10. ZDA 1:51,6/0+10 
...
12. Slovenija 2:17,3/2+12 (Peter Dokl, Jakov Fak, Janez Marič, Klemen Bauer)

Svetovni pokal, Soči, štafeta 4 x 6 km (Ž):

1. Nemčija 1:09:27,1/1+7 (Andrea Henkel, Evi Sachenbacher, Miriam Gössner, Laura Dahlmeier)
2. Ukrajina + 0:11,9/0+6 (Julija Dčima, Olena Pidgruščina, Valj Semerenko, Marija Panfilova)
3. Norveška 0:21,2/0+10 (Hilde Fenne, Tiril Eckhoff, Kristin Aafedt Flatland, Tora Berger)
4. Poljska 0:51,6/2+8
5. Francija 1:05,4/2+6
6. Rusija 1:30,0/0+6
7. Italija 2:29,2/0+5
8. Belorusija 2:57,0/2+7
9. Češka 3:28,0/1+8
10. Kanada 3:39,2/0+10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.