Šport > Zimski športi
22 ogledov

Rusinje dobile štafeto, Slovenke 16.

biatlon teja gregorin EPA
Ruske biatlonke so zmagale v štafeti 4 x 6 km v nemškem Ruhpoldingu. Ruska četverica je na Bavarskem brez kazni slavila zmago pred Nemkami (+6,2), tretje so bile Norvežanke na čelu s Toro Berger (+16,7). Slovenske biatlonke so zasedle 16. mesto (+4:47,6)

Po skoraj enoletnem premoru je bila na startu tudi slovenska postava, ki so jo sestavljale Andreja Mali, Teja Gregorin, Anja Eržen in Urška Poje. Slednja se je kljub rosnim 16 letom izkazala, saj je brez popravljalnih nabojev zadela vseh deset tarč.

Prav tako ni bilo potrebno uporabiti dodatnih nabojev Andreji Mali, ki je štafeto popeljala s startne črte. Njena predstava je zadoščala za šesto mesto, s katerega je šla štafeta v roke Teji Gregorin. Ta si je v položaju stoje privoščila dva popravka in svojo predajo končala kot peta. Ležeče streljanje za Anjo Eržen ni predstavljalo posebnih ovir, saj je porabila le en dodaten naboj, na streljanju stoje pa je puško napolnila še trikrat, a vendarle morala preteči še 150 metrov v kazenskem krogu. Na koncu se je z najboljšimi biatlonkami pomerila mlada Pojetova. Z desetimi naboji je podrla deset tarč, sicer izgubila nekaj časa na progi, vendar tekmo končala na 16. mestu.

Teja :"Noge so se mi tresle" 

"Stoje so se mi tresle noge in komaj sem zadela tarče. To gre pripisati predvsem zadnjim strelskem treningom pod nizkimi obremenitvami. Glede na prehlad in vročino, ki me je spremljala še včeraj, sem tekmo pričela počasneje, ker nisem vedela, koliko napora bom lahko prenesla. Ker je bilo počutje skozi tekmo zadovoljivo, sem zadnji krog izkoristila in dodala plin do konca. Vsekakor pa potrebujem še kakšno tekmo, da se fizično povrnem na raven, kjer sem v tej sezoni že bila," je dejala Gregorinova.

Moški se bodo v štafeti 4 x 7,5 km pomerili v četrtek ob 14.30. Slovensko bodo predvidoma sestavljali Peter Dokl, Jakov Fak, Janez Marič in Klemen Bauer.

Ženska štafeta (4x6 km):

1. Rusija 1:09:42,2/0+7
(Jekaterina Glazirina, Olga Zajceva, Irina Starič, Olga Viluhina)
2. Nemčija + 0:06,2/1+5
(Franziska Preuss, Evi Sachenbacher-Stehle, Laura Dahlmeier, Franziska Hildebrand)
3. Norveška 0:16,7/2+8
(Tiril Eckhoff, Ann Kristin Aafedt Flatland, Synnoeve Solemdal, Tora Berger)
4. Ukrajina 0:37,7/0+5
5. Francija 1:32,4/1+5
6. Belorusija 1:37,8/0+4
7. Češka 1:42,4/0+5
8. Italija 1:42,7/0+5
...
16. Slovenija 4:47,6/1+6
(Andreja Mali, Teja Gregorin, Anja Eržen, Urška Poje)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.