Šport > Zimski športi
54 ogledov

Sadarjeva bo zaradi poškodbe izpustila prvo tekmo

Cilka Sadar portreti slovenskih olimpijcev Soči 2014 Stanko Gruden/STA
Olimpijske igre v Sočiju se za slovensko reprezentanco niso dobro začele. Prva bi morala svojo državo predstavljati deskarka Cilka Sadar, ki pa si je na treningu snežnega parka danes poškodovala koleno.

Olimpijske igre se niso še niti začele, pa so se za slovensko deskarko Cilko Sadar že (skoraj) končale. Kot kar nekaj drugih deskarjev je imela težave na treningu snežnega parka. Padla je in si huje poškodovala koleno, tako da je že jasno, da je na startu četrtkovih kvalifikacij ne bo.

"Pri doskoku je tekmovalki preskočilo koleno. Preiskave z magnetno resonanco so pokazale nategnjeno, morda delno pretrgano sprednjo križno vez levega kolena, manjšo poko zadnjega roga notranjega meniskusa in udarnino platoja goleni pod njim. Slovenska olimpijka je že začela predpisano fizioterapijo. Nadaljnjega poteka zdravljenja ni mogoče zanesljivo napovedati. Po mnenju vodje zdravniške službe olimpijske reprezentance Slovenije Matjaža Turela Cilka Sadar zanesljivo ne bo nastopila v svoji prvi disciplini. Jutri naj bi namreč nastopila v kvalifikacijah v snežnem parku. Pod velikim vprašanjem je tudi njen drugi nastop, v snežnem kanalu. Odločitev o tem bo znana v naslednjih dneh," so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije.

Nastop odpovedal tudi White

Velik šok za svetovno javnost je sledila nekaj ur po poškdobi Sadarjeve. Svoj nastop v snežnem parku je odpovedal sloviti deskar Shaun White. Dvakratni olimpijski prvak v snežnem kanalu se je za ta korak odločil prav zaradi številnih poškodb v zadnjih dneh. S tem se bo Američan lahko posvetil izključno svoji paradni disciplini, ki mu je prinesla zlato že v Vancouvru in Torinu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.