Šport > Zimski športi
11 ogledov

Schlieriju zmaga in rumena majica

Gregor Schlierenzauer se je z novo zmago prebil na vrh tudi v skupni razvrstitvi Žurnal24 main
Avstrijci so prvo tekmo v Whistlerju končali z dvema skakalcema na vrhu, Slovenci pa zgolj z eno uvrstitvijo v finale. Od četverice skakalcev do točk le Jernej Damjan.
 

Whistler, smučarski skoki (M)

1. G. Schlierenzauer (AVT) 289,2 točke
2. W. Loitzl (AVT) 274,1
3. M. Hautamäki (FIN) 270,6
25. J. Damjan (SLO) 214,7  
35. M. Mežnar (SLO) 96,8
38. R. Kranjec (SLO) 93,7
44. P. Peterka (SLO) 79,1

Avstrijec Gregor Schlierenzauer  je prepričljivo zmagal na svetovnem pokalu v smučarskih skokih v kanadskem Whistlerju. Drugi je bil njegov rojak Wolfgang Loitzl, tretji pa Finec Matti Hautamäki. Od Slovencev se je v finale uvrstil le Jernej Damjan in tekmo končal na 25. mestu. Z današnjo zmago si je Schlierenzauer priboril tudi rumeno majico vodilnega v svetovnem pokalu, saj je bil do danes najboljši skakalec to zimo Švicar Simon Ammann tokrat "le" četrti.

Preostala trojica slovenskih reprezentantov je generalko za olimpijske igre 2010 v Vancouvru slabo opravila. Mitja Mežnar je tako prvo od dveh tekem po diskvalifikaciji Norvežana Andersa Jacobsena, najboljšega v kvalifikacijah in odličnega v prvi seriji, ki je imel neustrezen kombinezon, končal na 35., Robert Kranjec na 38., Primož Peterka pa na 44. mestu.

Zmaga Schlierenzauerja, ki je na petkovem uradnem treningu postavil tudi nov rekord skakalnice (143,5 m), je obenem osma zaporedna za rdeče-bele; kar za Avstrijo pomeni izjemen zmagoviti niz, ki ga ni uspelo doseči nobeni drugi reprezentanci vse od ustanovitve svetovnega pokala leta 1968.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.