Šport > Zimski športi
600 ogledov

Se bo Prevc prebudil iz zimskega spanca?

peter prevc Epa
Z današnjo tekmo na veliki skakalnici v Innsbrucku, prva serija bo ob 14.30, se bo zares začelo nordijsko svetovno prvenstvo tudi za skakalce.

Na prvo tekmo so se prebili vsi štirje Slovenci, ki so nastopili v kvalifikacijah, najboljši med četverico je bil najizkušenejši Peter Prevc.

Nobeden od Slovencev sicer v kvalifikacijah ni ujel stika z vrhom. Prevc je imel 16. dosežek petkovih kvalifikacij, debitant Žiga Jelar je končal mesto za njim, Timi Zajc je bil 22., Anže Lanišek pa 34.

Selektor Gorazd Bertoncelj je po kvalifikacijah pohvalil le Prevca in Jelarja. "Le Peter in Žiga sta svoji nalogi opravila tako, kot smo se dogovorili, seveda imata še nekaj rezerv. Timi in Anže sta skočila slabše. Anže danes ni nastopil tako kot na včerajšnjem treningu, naredil je napako v počepu, Timi pa je preveč 'zategnjen', manjka mu sproščenost, zato ne pokaže tega, kar zna. Ima precej rezerv v samem počepu in tehniki odskoka. Mora biti bolj odločen, bolj sproščen, kar prinaša rezultat," je kvalifikacije ocenil Bertoncelj in dodal, da so vsi štirje ta čas na današnji tekmi sposobni skočiti med deseterico.

"Konkurenca je široka, treba je opraviti odličen skok in imeti kanček sreče z vetrom. Timijeva napoved se v tem trenutku ne zdi ravno dobra, a če prikaže skoke iz Willingena, je možno vse," je napovedal glavni trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.