Šport > Zimski športi
22451 ogledov

Še eno slovo v smučarskih skokih: "Senzacija, pri vsega 26 letih"

Markus Rupitsch Profimedia
V Avstriji odmeva upokojitev smučarskega skakalca, starega le 26 let.

Redno se je uvrščal na stopničke v aktualni sezoni pokala FIS (tretji rang, takoj za svetovnim in kontinentalnim pokalom), a pri 26 letih je avstrijski smučarski skakalec Markus Rupitsch sklenil, da ima vsega dovolj. "Konec je, čas je za slovo," je zapisal na družbenem omrežju Instagram. "Posebna zahvala moji družini, ki me je vedno podpirala skozi moje potovanje v zadnjih 16 letih," je dodal in zaključil: "In seveda hvala vsem prijateljem, ki so ta trenutek naredili nepozaben." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Markus Rupitsch (@markus_rupitsch)

"Senzacija, skakalec kariero zaključuje pri 26 letih," so novo (februarsko) upokojitev pospremili pri poljskem spletnem časopisu Sport.pl. Seveda so spomnili tudi na naznanitev Petra Prevca, da po koncu sezone zaključuje s kariero, dodali pa so, da je kariero pri vsega 23-letih pred kratkim zaključil tudi norveški skakalec Thomas Aasen Markeng

Markus Rupitsch je sicer v preteklosti ob izjemno močni konkurenci v avstrijski reprezentanci tekmoval tudi v svetovnem pokalu, dvakrat pa se mu je uspelo dokopati tudi do točk, in sicer je v nemškem Willingenu leta 2022 in v romunskem Rašnovu osvojil 24. mesto. Najboljša uvrstitev v kontinentalnem pokalu je bila zanj peto mesto, in sicer januarja lani v Eisenerzu.

Upokojitev je presenečenje, saj je v zadnjem času dosegal dobre rezultate v pokalu FIS, tako je na zadnjih štirih tekmah kar trikrat stal na odru za zmagovalce, in sicer dvakrat v švedskem Falunu in enkrat v poljskem Szczyrku. Njegov največji uspeh v karieri je bila bronasta medalja na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki jo je leta 2017 osvojil z avstrijsko reprezentanco. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 15:56 29.februar 2024.

    Kaj je z vami ?! kdo je ta Rupič ?! Senzacija je, da smete sami brez spremstva naokrog hoditi, ko takšne pišete..