Šport > Zimski športi
3574 ogledov

Shiffrinova šokirala z razkritjem: "Šlo je za življenje ali smrt"

Shiffrin Epa
Smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin je pred vrnitvijo na tekme svetovnega pokala me drugim spregovorila tudi resnosti poškodbe svojega izbranca Aleksandra Aamodta Kildeja.

Najboljša alpska smučarka vseh časov Mikaela Shiffrin je pripravljena za prvi nastop na tekmi svetovnega pokala po januarskem padcu na smuku v Cortini d'Ampezzo, zaradi katerega je izpustila več tekem in ob izjemni formi Švicarke Lare Gut-Behrami izpadla iz boja za veliki kristalni globus.

Shiffrinova bo v Areju nastopila samo na nedeljskem slalomu, na finalu sezone v avstrijskem Saalbachu pa se namerava udeležiti samo tekem v tehničnih disciplinah, kar pomeni, da nima več niti teoretičnih možnosti za osvojitev šestega velikega globusa. 

Osemindvajsetletna rekorderka po številu zmag v svetovnem pokalu je imela pred poškodbo v Cortini kar 340 točk prednosti pred Gut-Behramijevo, danes pa razlika znaša skoraj 400 točk v korist Švicarke, ki je dobila štiri od zadnjih sedmih tekem in je v tem trenutku z naskokom najboljša smučarka v karavani.

Shiffrin | Avtor: X X
"Z veseljem bi se borila za skupno zmago, vendar ne morem zanikati svojega položaja v tej sezoni," je povedala Shiffrinova, ki se je sprijaznila z dejstvom, da bo morala na morebitno šesto veliko kroglo počakati vsaj do konca prihodnje sezone. "Lara je bila zares izjmena, tako konstantna in močna. Kot ljubiteljica alpskega smučanja sem zelo uživala v njenem smučanju. Občutek imam, da je letos močno dvignila raven," je dodala.

Shiffrinova je po poškodbi okrevala v Avstriji ob svojem izbrancu Aleksandru Aamodtu Kildeju, ki se počasi pobira po hudem padcu na smuku v Wengnu. Kildejeve poškodbe so bile veliko hujše, njegova izpahnjena rama, zaradi katere je moral tudi na operacijo, pa se je po besedah Shiffrinove ob udarcu "dobesedno razletela".

Kilde Shiffrin | Avtor: Epa Epa

"Zdaj že lepo napreduje, počasi je začel hoditi. Pred njim je še dogla pot," je povedala. Še bolj kot rama je bila problematična globoka ureznina v spodnjem predelu desne noge, kar je botrovalo izgubi velike količine krvi in poškodbi živcev. Norvežan je po nesreči več tednov preživel na invalidskem vozičku.

"Ob tako globoki ureznini je šlo kakšnih osem ur za vprašanje življenja ali smrti, vendar sama nisem preveč razmišljala o tem, ko sem ga gledala po televiziji. Razmišljala sem samo o tem, kako naj pridem do njega in mu čim prej pomagam."

Razkrila je še, da sta se s Kildejem pogovarjala tudi o koncu kariere. "Dejstvo je, da nam šport daje veliko lepih priložnosti. Vedno pa je prisoten tudi stres zaradi morebitnih poškodb, ki ne samo končajo tvojo sezono, temveč lahko pustijo doživljenjske posledice. To je precejšnje breme," je zaključila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.