Šport > Zimski športi
599 ogledov

Rekord Stenmarka zgodovina, nova kraljica je Mikaela Shiffrin

Mikaela Shiffrin Epa
Na slalomu v švedskem Åreju je slavila Američanka Mikaela Shiffrin, s čimer je osvojila 87. zmago v karieri. Toliko jih ni zbral še nihče. Ana Bucik je zasedla deveto mesto.

Izvrstna ameriška smučarka Mikaela Shiffrin je z novo, še 87. zmago v karieri presegla legendarnega Ingemarka Stenmarka (86 zmag). Usoda je hotela, da se je to zgodilo prav v Stenmarkovi domovini – Švedski. V Åreju je Američanka v dveh dneh zbrala dve zmagi in se veselila zgodovinskega rekorda, za katerega so mnogi bili prepričani, da ga bo nemogoče preseči. 

Američanka je v tej sezoni že pred zaključkom sezone osvojila veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu ter oba mala, slalomskega in od petka še veleslalomskega.

Zmagala v stilu 

Američanka je v Åreju zmagala v stilu, drugouvrščeno, ki je tudi drugouvrščena slalomistka sezone, Wendy Holdener je porazila za kar 92 stotink sekunde. Tretja, domačinka Anna Swenn Larsson, je zaostala še tri stotinke več (+ 0,95). Četrta, Američanka Paula Moltzan, je na kratkem slalomu zaostala že več kot sekundo in pol, kar je dovolj zgovoren podatek, kako dober dan v "pisarni" je imela Shiffrinova. 

Najboljša slovenska slalomistka v tej sezoni Ana Bucik je zasedla deveto mesto, potem ko se ji spodnji del druge vožnje ni najbolj posrečil. Po prvi vožnji je Novogoričanka sicer zasedala sedmo mesto. Na slalomu je nastopila še ena Slovenka, in sicer Neja Dvornik, a se ni uspela prebiti v finale. 

Končni vrstni red: 
1. Mikaela Shiffrin (ZDA) 1:41,77
2. Wendy Holdener (Švi) + 0,92  
3. Anna Swenn Larsson (Šve) + 0,95
4. Paula Moltzan (ZDA) + 1,54
5. Laurence St-Germain (Kan) + 1,59

9. Ana Bucik (Slo) + 2,47

Slalom (Åre), prva vožnja:
1. Mikaela Shiffrin (ZDA)
2. Anna Swenn Larsson (Šve) + 0,69 
3. Wendy Holdener (Švi) + 0,94
4. Hanna Aronsson Elfman (Šve) + 1,22
5. Paula Moltzan (ZDA) + 1,27
6. Laurence St-Germain (Kan) + 1,49
7. Ana Bucik (Slo) + 1,58

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.