Šport > Zimski športi
2382 ogledov

Slokarjeva tik pod vrhom, uspešna tudi Robnikova

tina robnik Epa
Andreja Slokar je zabeležila drugi čas kvalifikacij, Tina Robnik je bila šesta.

Andreja Slokar in Tina Robnik sta se uvrstili v popoldanske izločilne boje edine posamične paralelne tekme za točke svetovnega pokala v alpskem smučanju v tej sezoni. Slokarjeva se je v izločilne boje najboljše šestnajsterice prebila z drugim dosežkom, Robnikova pa je kvalifikacije končala na šestem mestu.

Brez finalnih obračunov sta ostali Meta Hrovat na 34. mestu in Ana Bucik, ki je tekmovanje v Flexen Areni končala na 38. mestu od 44 tekmovalk, kolikor jih je končalo to preizkušnjo.

 | Avtor: Epa Epa
Slokarjeva je v skupnih časih za zmagovalko kvalifikacijskih voženj Norvežanko Theo Louise Stjernesund zaostala 42 stotink sekunde, zaostanek Robnikove je znašal 56 stotink sekunde.

Slokarjeva se bo v osmini finala paralelne tekme v neposrednem dvoboju z začetkom ob 17. uri pomerila s Francozinjo Coralie Frasse Sombet, Robnikovo pa čaka obračun z Avstrijko Eliso Mörzinger.

Zaostanek Hrovatove je znašal 1,87 sekunde, Bucikove pa 2,11 sekunde.

Za najboljši slovenski dosežek v Flexen Areni, ki je v Zürsu v občini Lech, je lani poskrbela Robnikova z 11. mestom.

 | Avtor: Epa Epa

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin, ki je zmagala na veleslalomski ledeniški uverturi nad Söldnom, je zaradi kroničnih bolečin v hrbtu izpustila sobotno tekmo.

Na startu kvalifikacij ni bilo tudi lanske zmagovalke te tekme Petre Vlhove. Slovakinja, ki je minulo sezono končala kot zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala alpskih smučark, se želi v celoti posvetiti tekmama v finskem Leviju, kjer bosta 20. in 21. novembra na sporedu dva slaloma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice