Šport > Zimski športi
38478 ogledov

Skakalni as po samo eni tekmi že končal za letos

Daniel Huber Epa
Olimpijski prvak iz Pekinga (2022) se v letošnjem koledarskem letu ne bo več pojavil na skakalnici.

Skakalni šampion Daniel Huber, član avstrijske olimpijske reprezentance, ki je v Pekingu (2022) osvojila zlato odličje na ekipni tekmi, je po neuspelem poskusu konzervativnega zdravljenja moral na operacijo kolena. 

Huber se je udeležil uvodne preizkušnje nove sezone v poljski Wisli, kjer se je končal izven najboljše trideseterice, nato pa je zaradi zapletov z desnim kolenom, šlo je za poškodbo hrustanca, odpovedal nadaljnjo udeležbo.

V začetku tedna je Avstrijec uspešno prestal operacijo, zaradi katere bo odsoten več tednov. Izpustil bo tako predpraznične tekme svetovnega pokala kot tudi novoletno turnejo, vrnil pa naj bi se na nordijskem SP, ki ga bo od 21. februarja do 5. marca gostila Planica.

Daniel Huber | Avtor: Epa Epa

"Operacija je uspela. Zdaj me čaka odmor. V smučarskih skokih je nadvse pomembno, da se lahko zaneseš na svoje telo. Tukaj ni prostora za dvome, zato sem vesel, da sem storil prvi korak na poti k popolnemu okrevanju. Optimistično gledam v prihodnost," je sporočil tekmovalec.

Njegovo odločitev so pozdravili tudi v avstrijskem taboru. "Na tej točki je bila operacija neizbežna. Vse poteka dobro. Sezono bi bilo ob takšni poškodbi nemogoče izvesti. Treba je gledati dolgoročno. Prepričan sem, da bo rehabilitacija uspešna," je povedal avstrijski trener Andreas Widhölzl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.