Šport > Zimski športi
4233 ogledov

Skakalni šampion v nenavadni vlogi: "To počnem že leta"

Halvor Egner Granerud Epa
Eden najboljših smučarskih skakalcev na svetu v prostem času dela kot redar.

Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Granerud, dobitnik velikega kristalnega globusa za sezono 2020/2021, je bil eden izmed redarjev na nogometnem stadionu Ullevaal, kjer sta se v okviru lige narodov pomerili norveška in švedska reprezentanca.

Kot je pojasnil za tamkajšnje medije, se s tovrstnim prostovoljnim delom ukvarja že vrsto let.

"Gre za projekt Dugnad, v katerem sodeluje moj skakalni klub Asker Skiklubb Hopp. Stadion mi je zelo všeč, tukaj si lahko ogledam zanimive nogometne tekme. Delal sem že na različnih delih stadiona, na tekmi s Slovenijo sem bil zadolžen za predel, kjer so bili invalidi. Na tekmi Norveške in Švedske sem bil imenovan v mešano cono, zato so me opazili predstavniki medijev," je pojasnil smučarski skakalec.

Dugnad je specifičen norveški koncept neplačanega dela v dobrobit skupnosti, ki ga večkrat letno opravljajo člani športnih klubov, zvez, stanovnjskih skupnosti in šol.

Granerud je v smučarskih krogih znan kot velik nogometni simpatizer in pristaš elitne angleške Premier lige. "Na tekmi Norveške in Švedske me je najbolj navdušil Erling Haaland, ki je dosegel dva gola. Zdaj bo igral za Manchester City, kar mi ni preveč všeč, saj sem velik pristaš Arsenala," je povedal zmagovalec 13 tekem za svetovni pokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.