Šport > Zimski športi
44437 ogledov

Skakalnice gorele kot za stavo, takšno je stanje danes

skakalnica požar X
Skakalni objekti so po temeljiti prenovi spet pripravljeni za obratovanje.

Nemški Biberschlag se lahko dve leti po uničujočem požaru, v katerem so bile močno poškodovane tri naprave velikosti K-35, K-17 in K-10, pohvali s prenovljenim skakalnim komleksom za razvoj nemškega skakalnega podmladka.

Tragedija Šport Zagorele tri skakalnice, policija sumi na požig

Pred manj kot dvema letoma, natančneje 12. junija 2022, je požar uničil tri manjše skakalnice v lasti skakalnega kluba SV Biberau, ki so veljale za biser tamkajšnje športne infrastrukture. Kljub hitremu posredovanju gasilcev, ki so ogenj ukrotili v manj kot pol ure, je bilo škode za več kot 100.000 evrov. Obstajal je sum, da je bil ogenj podtaknjen.

Večino del pri gradnji prvotnih skakalnih objektov, ki so bili v pogonu od leta 2004, so opravili člani domačega kluba. Eno leto prej so v manjših arenah namestili umetno razsvetljavo, samo teden dni pred požarom pa je začel obratovati nov sodniški stolp.

Veselje članov kluba se je nato čez noč sprevrglo v veliko žalost. V tamkajšnjem klubu trenira približno 50 skakalcev, tekačev in nordijskih kombinatorcev.

Po temeljiti obnovi, med katero je bil kompleks zaprt za športnike in obiskovalce, so skakalni objekti spet nared, prizorišče pa bo prav danes (17. maj) gostilo prvo tekmovanje po skoraj dveh letih. 

Sto dvajset tisoč evrov je k obnovi prispevala Državna športna zveza, 75 tisočakov so zbrali s pomočjo donacij, preostanek pa sta primaknili občina Schleusegrund in okrožje. Generalna prenova je bila končana pred nekaj tedni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SV Biberau e.V. (@svbiberau)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SV Biberau e.V. (@svbiberau)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 18:04 17.maj 2024.

    Je bil Jelko Gros tudi zraven?..Brez njega ni nič v skakalnem športu..