Šport > Zimski športi
24 ogledov

Skupni seštevek za Prevca drugotnega pomena

SP v poletih Prevc Harrachov svetovno prvenstvo EPA
Najboljši slovenski skakalec Peter Prevc ima za seboj najuspešnejšo sezono doslej, a sam poudarja, da je še ni konec.


Čeprav je na olimpijskih igrah v Sočiju osvojil dve kolajni, srebro in bron, minuli konec tedna pa se je na svetovnem prvenstvu v poletih v Harrachovu ovenčal še z bronasto kolajno, Peter Prevc pravi, da mu je za veliki finale ostalo dovolj energije. "Pred tekmami v Planici sem dovolj spočit, tudi energije je še dovolj, da zdržimo še ta konec tedna. Upam, da nam bodo navijači dali dodatno energijo za uspešen zaključek sezone," si je uvodoma zaželel 21-letnik.

Bloudkovo velikanko dobro pozna, saj so slovenski skakalci na njej veliko trenirali. "Na skakalnici smo toliko trenirali, da sem se nanjo počasi navadil. Zdaj tudi na njej že lahko skačem normalno," je dejal Prevc, ki tudi že sam odšteva do konca sezone, a pravi, da bo na to treba pozabiti.

"Zdaj res ni več veliko do konca sezone, a stisnili bomo še za uspešen zaključek. Res je, da je še malo, ampak to, da nas le še nekaj dni loči od konca sezone, je treba odmisliti, ker ti sicer lahko zbranost precej pade, in tega si nihče od nas tu ne želi. Pomembno je, da glava zdrži do konca, telo, jaz mislim, da bo, saj smo dobro pripravljeni," je pojasnil skakalec kranjskega Triglava.

''Če bom na koncu tretji, bo bolje kot lani''

"Tehnično gledano nočem delati kakšnih napak, kot že celotno sezono ne. Skakalnico dovolj dobro poznamo, upam, da ne predobro, ker če jo predobro, se ti lahko kakšna podrobnost izmuzne," pred zadnjimi tekmami svetovnega pokala še razmišlja mladi skakalec, ki je v svetovnem pokalu dve tekmi pred koncem na drugem mestu; za vodilnim Poljakom Kamilom Stochom zaostaja 168 točk, za ovratnik pa mu diha novopečeni svetovni prvak v poletih, Nemec Severin Freund, ki za slovenskim šampionom zaostaja 29 točk.

Kljub temu Prevc poudarja, da mu končni razplet v svetovnem pokalu ne pomeni kakšnega posebnega pritiska: "Skupni seštevek svetovnega pokala je nekaj, kar si bom ogledal v nedeljo po zadnji tekmi. Res gre za nekakšen dodaten naboj, ko se tako visoko uvrstiš, ampak tudi če bom na koncu tretji, je to še vseeno veliko boljše kot lani."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.