Šport > Zimski športi
23 ogledov

''Slalom? Zakaj pa ne med najboljše?''

Zlata lisica Kranjska Gora tina maze Anže Petkovšek
Tina Maze si je želela nastopiti na veleslalomu, saj je po zadnjih treningih optimistična. ''A proti vremenu se pač ne da,'' pravi Črnjanka.

''Želela sem si tekme. Želela sem si smučati tu, po treningih se dobro počutim. Veleslalomske tekme že kar nekaj časa ni bilo, zdaj pa je odpadla še ta. Trening v Italiji je bil pomemben, že ob ogledu, ko pridem na progo, si bistveno lažje predstavljam kaj in kako,'' je bila ob preklicani tekmi v Kranjski Gori razočarana Tina Maze.

''Glede na to, da bi lahko tu na veleslalomu naredila še en korak naprej, zagotovo nisem vesela. A treba je realno pogledati na to, kaj je bilo danes možno in kaj ne. Organizatorji so pustili srce na progi. Zaradi njih mi je žal, da ne bo tekme. A proti vremenu se pač ne da,'' je dodala 30-letnica.

''Med najboljše ne bom mogla ... Ali pa tudi''

''Menim, da ni bilo prenevarno, vprašanje pa je, koliko bi proga zdržala. Ne vem,'' je dodala Črnjanka. Na vprašanje, kaj pričakuje od slaloma, pa je odgovorila: ''V bistvu tega ne vem. Vožnje s treningov bom poskušala prenesti na tekmo. Med najboljše ne bom mogla … Ali pa tudi … Zakaj pa ne? Ne bom kar zapirala vrat, je pa dejstvo, da Mikaela Shiffrin smuča res dobro. Upam, da se ji bom čim bolj približala.''

Deseta slalomistka sveta

V tej sezoni je Mazejeva v slalomu že stopila na zmagovalni oder, na začetku sezone je bila tretja v Leviju. Kasneje ji je šlo precej slabše. V Couchevelu je bila 17., v Lienzu 15., v Bormiu pa 24. Sredi januarja je bila 12. v Flachau. V skupni razvrstitvi slaloma je trenutno 10. s 119. točkami. Vodi Schiffrinova, ki je zbrala 402 točki. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.