Šport > Zimski športi
69 ogledov

Slavje domačina, Kline daleč od vrha

Matthias Mayer superveleslalom Kitzbühl EPA
Smučarski konec tedna v slovitem Kitzbühlu se je začel z moškim superveleslalomom.

Uvod v klasični vikend v Kitzbühlu je dobil Avstrijec Matthias Mayer. Najbolj se mu je približal Italijan Christoph Innerhofer (+0,09), tretji je bil Švicar Beat Feuz (+0,44).

Od Slovencev je na kultni progi Streif do točk prišel le Boštjan Kline na 22. mestu (+1,68). Klemen Kosi je bil 36. (+2,37), Martin Čater in Tilen Debelak pa sta odstopila.

Innerhofer vrgel rokavico, Mayer odgovoril

Po nastopih osmih tekmovalcev je vodstvo prevzel Italijan Christoph Innerhofer, Švicar Beat Feuz je bil za nekaj desetink počasnejši od njega (+0,35).

Sledil je nastop zmagovalca prvih treh superveleslalomov sezone - Kjetila Jansruda. Norvežan je v zgornjem delu storil nekaj napak in ni posegel na vrh (+0,83). Innerhoferja nista ugnala niti rojaka Dominik Paris (+0,70) in Peter Fill (+0,75).

Domače navijače je na noge dvignil Matthias Mayer, ki je s številko 13 vpisal najhitrejši čas, pred Innerhoferjem je imel manj kot desetinko naskoka (-0,09).

Boštjan Kline je s številko 16 v zgornjem delu zapeljal iz idealne linije, v spodnjem pa še dodatno izgubil nekaj časa in se ni uvrstil med prvo deseterico (+1,68).

Nekaj minut kasneje se je na peto mesto (+0,59) prebil domačin Max Franz, nato pa nihče od sledečih tekmovalcev ni več posegel v boj za najvišje pozicije.

Klemen Kosi se je po svojem nastopu zvrstil ob koncu razpredelnice (+2,37) in na koncu zasedel 36. mesto. Martin Čater in Tilen Debelak nista prišla do cilja, prvi je odstopil v spodnjem, drugi pa že v zgornjem delu proge.

Superveleslalom (M), izidi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.