Šport > Zimski športi
195 ogledov

Slovenci na uvodni tekmi brez izločilnih bojev

Anja Mandeljc Profimedia
Kvalifikacije za uvodno preizkušnjo novoletne turneje v smučarskem teku so bile usodne za vseh šest slovenskih predstavnikov oziroma predstavnic.

S kvalifikacijami pred sprintersko tekmo v prostem koraku se je v italijanskem Dobbiacu oziroma Toblachu začela novoletna turneja v smučarskem teku Tour de Ski. Uvodne kvalifikacije sta dobila Švedinja Jonna Sundling in Francoz Lucas Chanavat. Nihče od slovenskih predstavnikov se ni prebil med prvo trideseterico in v izločilne boje.

V ženski konkurenci sta na 1362 metrov dolgi progi nastopili Eva Urevc in Anja Mandeljc. Urevc, ki je bila po polovici proge še 30., je za zmagovalko kvalifikacij zaostala 13,79 sekunde in končala na 38. mestu, Mandeljc je zaostala 17,85 sekunde in bila 56.

Miha Šimenc je bil s 37. mestom in zaostankom 8,48 sekunde najboljši Slovenec v moških kvalifikacijah. Izločilne boje je zgrešil za 85 stotink sekunde. Vili Črv (+ 13,06) je bil 62., Anže Gros (+16,39) 83., Miha Ličef (+ 18,73) pa 89.

Izločilni boji uvodne tekme 18. izvedbe novoletne turneje se bodo začeli ob 14.30. V Dobbiacu v nedeljo in ponedeljek sledita še tekmi na razdaljo. Novoletna turneja se nato seli v švicarski Davos, končala se bo 7. januarja v italijanskem Val di Fiemmeju z vzponom na Alpe Cermis.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • marialorca 15:45 30.december 2023.

    Gledam današnji sprint. Morda mi kdo zna povedati, koliko mora RTVSLO plačati "za sliko in ton" te tekme. Upam, da bistveno manj od tega, kaj dobijo komentator (ki se je pripravil vrhunsko) in njegove ekipe v ozadju (ki skrbi za ...prikaži več kvaliteto slike in tona). Pa saj so sami tujci na tekmi, niti en/a naš/a.