Šport > Zimski športi
23 ogledov

Slovenci poleteli čez kvalifikacije

Peter Prevc EPA
Slovenski smučarski skakalci so bili uspešni v kvalifikacijah tretje tekme novoletne turneje v Innsbrucku.

Vseh šest, ki so nastopili v kvalifikacijah, Robert Kranjec, Nejc Dežman, Rok Justin, Matjaž Pungertar, Jernej Damjan in Peter Prevc, bo nastopilo tudi na nedeljski tekmi na Bergislu.

Najboljša v kvalifikacijah med Slovenci sta bila Kranjec (120 m) in Dežman (119 m) na 26. mestu, 32. je bil Justin (120 m), 39. pa Pungertar (118 m). Damjan kot deseti v skupnem seštevku in Prevc kot četrti sta imela nastop na nedeljski tekmi že zagotovljen, Damjan je skočil 117,5 m in kvalifikacije končal na 33. mestu, Prevc pa prav tako 117,5 metra in je bil mesto pred njim.

Schlierenzauer in Ammann izpustila kvalifikacije

Avstrijec Gregor Schlierenzauer in Švicar Simon Ammann sta kvalifikacijski nastop izpustila. Najboljši med že uvrščenimi je bil Avstrijec Michael Hayböck s 128 metri, med kvalifikanti pa Nemec Richard Freitag (125,5 m). Med njima je bil vodilni v skupnem seštevku turneje Avstrijec Stefan Kraft s 124,5 m.

Na nedeljski tekmi, ki se bo s prvo serijo začela ob 14. uri, se bodo Slovenci v parih prve serije pomerili z naslednjimi tekmeci: Kranjec s Francozom Ronanom Lamyjem Chapuisom, Dežman z Japoncem Kentom Sakujamo, Justin s Fincem Jarkkom Mättäjem, Prevc s Čehom Jakubom Jando, Damjan s Fincem Samijem Niemijem in Pungertar s Švicarjem Gregorjem Deschwandenom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.