Šport > Zimski športi
26 ogledov

Slovenija izpadla v osmini finala

paralelna tekma SP v alpskem smučanju EPA
Francozi so zmagovalci današnje mešane ekipne tekme v paralelnem slalomu na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v St. Moritzu.

V velikem finalu so Francozi za ekipno zlato ugnali Slovaško. Bron je osvojila Švedska, ki je v uvodnem krogu izločila Slovenijo. Švedi so v malem finalu premagali domačine Švicarje.

Slovenska ekipa je nastopila proti favoriziranim Švedom. Reprezentanti iz Skandinavije so brez izgubljenega obračuna z izidom 4:0 napredovali v četrtfinale. Še najbližje zmagi je bila prva Slovenka na startu Ana Bucik, ki je za Frido Hansdotter zaostala le pičlo stotinko sekunde.

Še drugič obstali na prvi oviri

Slovenija je nastopila na ekipni preizkušnji, na kateri se je merilo 16 reprezentanc. Tudi pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu v Vail/Beaver Creeku se ni prebila čez prvo oviro. Takrat so bili v osmini finala od Slovencev boljši Norvežani.

Na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu bo v sredo prosti dan, tekmovanja in boji za kolajne se bodo nadaljevali v četrtek z ženskim veleslalomom, z glavnima slovenskima adutinjama Ano Drev in novo svetovno smukaško prvakinjo Ilko Štuhec na startu.

Paralelna tekma:

1. Francija
2. Slovaška
3. Švedska
4. Švica
5. Avstrija, Norveška, Kanada in Italija
9. Belgija, Slovenija, Češka, Rusija, Hrvaška, ZDA, Nemčija in Argentina

FINALE:
Francija - Slovaška 2:2

TEKMA ZA BRON:
Švedska - Švica 3:1

POLFINALE:
Švedska - Francija 2:2
Švica - Slovaška 2:2

ČETRTFINALE:
Avstrija - Švedska 1:4
Norveška - Francija 1:3
Švica - Kanada 2:2
Slovaška - Italija 3:1

OSMINA FINALA:
Avstrija - Belgija 3:1
Švedska - Slovenija 4:0
Norveška - Češka 3:1
Francija - Rusija 3:1
Švica - Hrvaška 4:0
ZDA - Kanada 2:2
Nemčija - Slovaška 1:3
Italija - Argentina 4:0

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.