Šport > Zimski športi
48 ogledov

Sloveniji se v Sočiju obeta šest kolajn

soči olimpijske igre Reuters
Če gre verjeti analizi švicarske športne agencije Infostrada, bo Slovenija na olimpijskih igrah v Sočiju, ki se bodo začele čez natančno 333 dni, osvojila kar šest kolajn. Agencija svoje podatke na navidezni lestvici medalj osvežuje glede na uspehe športnikov v obdobju od iger v Vancouvru 2010, Slovenija pa je na njej na 12. mestu.

tina maze | Avtor: EPA EPA
Najbolj uspešna država na igrah v Rusiji bo po predvidevanju Infostrade Norveška, ki naj bi v Sočiju pobrala 38 kolajn, od tega ji pripisujejo 16 zlatih. Z enakim številom najžlahtnejšim kolajn, a manj v skupnem seštevku (29) naj bi bili drugi Kanadčani, tretji pa Američani s skupno 31 in desetimi zlatimi. Smučarska velesila Avstrija je na tej navidezni lestvici kolajn za Soči na šestem mestu (šest zlatih, skupno 19 kolajn), medtem ko je Švica uvrščena precej slabše, le mesto pred Slovenijo.

Infostrada tabela | Avtor: Infostrada Infostrada
Sloveniji so v Infostradi pripisali šest kolajn, od tega tri zlate. Zanje naj bi seveda poskrbela najboljša smučarka na svetu Tina Maze, Švicarji so ji pripisali olimpijske zmage v veleslalomu, superkombinaciji in superveleslalomu. Srebro naj bi dobila biatlonec Jakov Fak na 20-kilometrski preizkušnji ter deskar Rok Marguč v paralelnem slalomu, bron pa smučar prostega sloga Filip Flisar v krosu.

Kot so pojasnili pri Infostradi, so Norvežani skok na vrh navidezne lestvice kolajn naredili v zadnjem mesecu, ko so slavili na biatlonski štafetni tekmi na SP, dobili štiri zlate kolajne Marit Björgen na nordijskem SP ter jim dodali še zlato skakalca Andersa Bardala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.