Šport > Zimski športi
635 ogledov

Slovenka ostaja vodilna v skupnem seštevku

nika križnar Epa Nika Križnar (na sliki) je bila najboljša Slovenka na četrtem mestu.
Urša Bogataj je s šestim mestom v Frenštatu zadržala vodstvo v skupnem seštevku poletne velike nagrade.

Japonka Sara Takanashi je zmagovalka četrte tekme poletne velike nagrade za smučarske skakalke v Frenštatu. Najboljša Slovenka je bila tokrat Nika Križnar, ki je končala tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu, Urša Bogataj je zasedla šesto mesto in ima na mestu vodilne v seštevku poletne VN 80 točk prednosti pred Takanashijevo.

Japonska šampionka je vodila že po prvi seriji četrte letošnje tekme poletne velike nagrade, v finalu pa je s 104,5 metri, kar je nov rekord skakalnice, postavila daljavo dneva. Prvo izzivalko je z 251,9 točkami premagala za kar 15,4 točk.

Drugo mesto je za dvojno japonsko zmago osvojila njena rojakinja Nozomi Maruyama (236,5 točke), tretja je bila Norvežanka Silje Opseth (226,9 točke).

Križnarjeva na četrtem in Bogatajeva na šestem mestu nista zmogli skočiti 100 ali več metrov. Križnarjeva je bila še najuspešnejša v prvi seriji s skokom dolgim 99 metrov.

Od Slovenk je Jerneja Brecl osvojila 11. mesto, Ema Klinec je bila 16., Katra Komar 22., Špela Rogelj se ni uvrstila v finalno serijo.

Pred skakalkami so predvidene še tri tekme poletne velike nagrade, vse skupaj pa se bo nadaljevalo čez slab mesec dni z dvema tekmama v ruskem Čajkovskem. Slovenke (793 točk) vodijo tudi v pokalu narodov in imajo 46 točk prednosti pred Japonkami (747 točk) na drugem mestu, Avstrijke na tretjem mestu zaostajajo 258 točk.

Na prvih treh tekmah v Wisli in Courchevelu je zmagala Bogatajeva. Poletna velika nagrada za ženske smučarske skoke se bo končala v Klingenthalu v Nemčiji 2. oktobra.

 | Avtor: Epa Epa