Šport > Zimski športi
11 ogledov

Slovenke brez ekipne biatlonske tekme

Tadeja Brankovič Žurnal24 main
Nemški Oberhof je prva postaja biatloncev v letu 2008. Sončno vreme in obilica snega bosta še dodatno pripomogla k razburljivim biatlonskim bojem na Rennsteig Areni.

Že v četrtek zvečer se bodo pod reflektorji pomerile ženske štafete. Tokrat brez udeležbe najboljših slovenskih predstavnic, saj je zaradi znanih težav Tadeje Brankovič Likozar z ramenom, v tem trenutku ženska klop prekratka, da bi trener Tomaš Kos lahko sestavil uspešno kombinacijo slovenskih tekmovalk. "Tadeja bo poskusila s terapijami pri nemškem zdravniku in njen status je trenutno mirovanje. Zavedali smo se nevarnosti, da ostanemo brez ženske štafete, vendar smo vseeno upali, da bo Tadeja zdržala. Žal so se nastopi za njo končali že na Pokljuki. Potrudili se bomo pripraviti mladinko Lili Drčar, ki bo nastopila na štafetnih nastopih v Ruhpoldingu, ki je naslednje prizorišče svetovnega pokala," je povedal Tomaš Kos.


Tejo Gregorin je zdelala viroza. © Boštjan Tacol

 

S tem pa težavam v slovenskem taboru še ni videti konca. Zbolela je najboljša slovenska biatlonka letošnje sezone Teja Gregorin (trenutno 11. v skupni razvrstitvi svetovnega pokala). "Teja je že pred dnevi v telefonskem razgovoru potožila nad povišano temperaturo in slabim počutjem. Znaki so pokazali na klasično virozo in po nasvetu je ostala v Ljubljani, kjer bo danes opravila še poseben laboratorijski pregled. Stanje je bilo zjutraj že boljše in četudi izvidi ne pokažejo ničesar slabega, bo morda že lahko nastopila na nedeljski tekmi," je ocenil stanje reprezentančni zdravnik Robert Hajdinjak . Na sobotnem sprintu bosta tako bržkone nastopili le Dijana Ravnikar in Andreja Mali.

V moškem delu slovenske ekipe se trener Uroš Velepec največ ukvarja s preizkusom najboljše kombinacije štafete za svetovno prvenstvo. "Z rotiranjem članov bomo poskusili dobiti najboljšo štafetno postavitev, ki bi pomenila tudi najboljši možni izkoristek. Seveda so za nas trenutno realne uvrstitve okrog dvanajstega mesta in s tem bomo zadovoljni tudi tu v Oberhofu. V konkurenci posameznikov računamo na nove točke Klemna Bauerja, če bo naredil tako kot je treba, in na solidne nastope Petra Dokla ter ostalih fantov. Proga je za zdaj trda in to nam ustreza," je sklenil pričakovanja Uroš Velepec.

Prva možnost za preizkus nove postavitve (Peter Dokl, Gregor Brvar , Klemen Bauer, Vasja Rupnik ) bo za slovensko moško štafeto že v petek ob 17.20.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.