Šport > Zimski športi
58 ogledov

Slovenska skakalka spet v samem vrhu

Ema Klinec EPA
Na drugi tekmi v olimpijskem Pjeongčangu je bila Ema Klinec po prvi seriji tretja. Sledil je dolg skok, a tudi padec. Vseeno je bila na koncu četrta.

Na drugi tekmi skakalk na srednji olimpijski skakalnici so se vse tri Slovenke v prvi seriji uvrstile v najboljšo deseterico, Ema Klinec, ki je včeraj drugič v sezoni stopila na zmagovalni oder, pa je pred finalno serijo zasedla tretje mesto. Klinčeva je skočila 101 metra daleč. Ugnali sta jo le Norvežanka Maren Lundby (103 m) in že skupna zmagovalka sezone Japonka Sara Takanaši (99 m).

Klinčeva je za slednjo zaostala le za 1,4 točke, za Norvežanko pa že 9,9 točke. Četrta Juki Ito, ki je slavila dan prej, je imela Slovenka kar 12,9 točke naskoka. Urša Bogataj je bila po prvi seriji sedma, Maja Vtič pa deseta.

Slednja je v drugi seriji skočila 87 metrov in za nekoliko nazadovala na lestvici, to pa se je pripetilo tudi Bogatajevi, ki je po svojem skoku padla na šesto mesto. Na vrhu je bilo še šest skakalk, med njimi tudi Itova, ki je nato prikazala izjemen skok, s 111 metri je postavila rekord skakalnice.

Klinčeva je nato skočila 102 metra, a je ob vožnji po doskoku izgubila nadzor nad smučami in padla. Kljub posledično nizkim ocenam je zasedla trenutno drugo mesto, na koncu pa je zasedla četrto. Brez padca bi slovenska skakalka verjetno premagal obe Japonki in Norvežanko. Takanašijeva je s skokom 97 metrov, pet metrov slabšim dosežkom od Klinčeve, vseeno prevzela vodstbo, Lundbyjeva pa je zmogla 'le' 94 metov in bila na koncu tretja.

"Ema je naredila dobre skoke, v drugem delu leta pa so še rezerve. Za Majo sem si želel, da bi naredila tak skok kot v poizkusni seriji, a jo tekma v želji za rezultatom preveč podere, premalo je samozavestna. Urša je v prvi seriji skočila dobro, upal sem, da zadrži mesto med deseterico, a je v drugi seriji imela stranski veter po celi skakalnici in sem že vnaprej vedel, da je obsojena na krajši skok," je tekmo ocenil trener Sten Baloh, nato pa podal še nekaj vtisov s prizorišča naslednjih olimpijskih iger: "Celoten center, vključno s tekaškimi progami in biatlonskim stadionom, je kar impozanten. Največje težave pa imajo organizatorji pri prevozu, logistika je res problem. Če zamudiš avtobus, krožnega prometa nimajo, lahko tudi dve uri čakaš na naslednjega. Imajo veliko prostovoljcev, a malokdo kaj ve kako in kaj."

Takanašijeva je zabeležila 53. zmago v svetovnem pokalu, toliko jih ima v moški konkurenci rekorder Gregor Schlierenzauer.

Smučarski skoki, srednja skakalnica, Pjeongčang:

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.