Šport > Zimski športi
479 ogledov

Eva Urevc do uvrstitve kariere

Eva Urevc Profimedia
Eva Urevc je bila deveta na tretji etapi novoletne turneje.

Slovenska tekačica na smučeh Eva Urevc je na tretji tekmi novoletne turneje na 10 kilometrov klasično v Oberstdorfu zasedla deveto mesto. To je njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu na preizkušnjah na razdalji.

Najhitrejša je bila Švedinja Frida Karlsson, drugo mesto z dobrimi šestnajstimi sekundami zaostanka je zasedla Finka Krista Parmakoski, tretja pa je bila Norvežanka Anne Kjersti Kalvaa (+ 18,1).

Eva Urevc | Avtor: Profimedia Profimedia

Eva Urevc je imela od starta vmesne čase v krogu najboljših tekmovalk. Na 2,1 km je bila sedma z zaostankom 11,1 sekunde za Švedinjo Frido Karlsson, po prvem krogu je bila še vedno na izjemnem sedmem mestu s 14,4 sekunde zaostanka, brez popuščanja je odtekla tudi drugi krog. Na koncu je za najhitrejšo zaostala dobre pol minute.

"Tekmo sem začela tako, da je v novi krog pred mano šla Kalvaa, ki je imela odličen tempo. Dva kroga sva nato tekli skupaj. Škoda, ker nisem na koncu pred sabo imela še eno, da bi narekovala tempo. Mogoče sama še nimam toliko izkušenj in v zadnjem krogu sem nekaj izgubila, a spet ne tako veliko. Na tem rezultatu lahko gradim naprej in pričakujem še boljše rezultate," je za spletno stran Smučarske zveze Slovenije po tekmi dejala Eva Urevc, ki je v skupnem seštevku novoletne turneje napredovala na 16. mesto.

Dober tek je uspel tudi drugi slovenski predstavnici, Anji Mandeljc, ki je prav tako konstanto tekla skozi celotno progo in v cilju z zaostankom 1:43,9 zasedla 27. mesto.

Anja Mandeljc | Avtor: Profimedia Profimedia

"Moram priznati, da si pred sezono zagotovo nisem predstavljala, da bom tako visoko. Cilj je bil, da bi mi vsaj enkrat uspelo priti do točk, a to, da lahko ponovim tak uspeh, je pokazatelj, da smo dobro trenirali," je povedala Anja Mandeljc.

Pri moških je norveški zvezdnik Johannes Hoesflot Klaebo vpisal tretjo zmago na novoletni turneji. Edini Slovenec Miha Šimenc je bil 76.

Klaebo je dobil že 14. etapo na novoletnih turnejah, od tega ima sedem zmag na razdalji ter sedem v sprintih. V karieri je 55-krat stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra na preizkušnjah za svetovni pokal ter zabeležil skupno 75. stopničke.

Tour de Ski se bo nadaljeval v sredo s tekom v prostem zasledovanju na 20 km razdalji.

 

* Izidi, 10 km klasično:
- ženske:
  1. Frida Karlsson (Šve)               24:53,3
  2. Krista Parmakoski (Fin)             + 16,6
  3. Anne Kjersti Kalvaa (Nor)             18,1
...
  9. Eva Urevc (Slo)                       51,5
 27. Anja Mandeljc (Slo)                 1:43,9

- novoletna turneja (3):
  1. Frida Karlsson (Šve)                 56:06
  2. Tiril Udnes Weng (Nor)                + 20
  3. Anne Kjersti Kalvaa (Nor)             + 20
...
 16. Eva Urevc (Slo)                   + 3:10,0
 43. Anja Mandeljc (Slo)                 4:49,0

- vrstni red v svetovnem pokalu (13 od 31):
  1. Tiril Udnes Weng (Nor)                1016 točk
  2. Jessica Diggins (ZDA)                  739
  3. Frida Karlsson (Šve)                   726
...
 27. Eva Urevc (Slo)                        272
 64. Anja Mandeljc (Slo)                     94
109. Neža Žerjav                              8
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.