Šport > Zimski športi
51 ogledov

Slovenski orli dominirali v Planici

Tilen Bartol Profimedias
Slovenski smučarski skakalci so v celinskem pokalu tudi v domači Planici nadaljevali svojo prevlado.

Po sobotni zmagi Bora Pavlovčiča je danes svojo prvo zmago v sezoni in tretjo nasploh zabeležil Tilen Bartol, ki je vodil že po prvi seriji, v drugi pa z drugim dosežkom zadržal dobrih pet točk prednosti pred sobotnim zmagovalcem Borom Pavlovčičem.

Slednji je poskrbel za dvojno slovensko zmago, po prvi seriji je bil drugi, v drugi pa najboljši. Tretje mesto je zasedel Nemec Constantin Schmid.

Slovenski uspeh je dopolnil vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Nejc Dežman, zasedel je šesto mesto, s tretjim dosežkom druge serije se je nanj prebil z 21. mesta. Rok Tarman je bil deveti, Jaka Hvala 12., Miran Zupančič 17., Aljaž Osterc 25., brez točk so ostali Jan Kus, Miha Kveder, Žiga Jelar, Matjaž Pungertar in Rok Justin.

Šesta dvojna zmaga

V skupnem seštevku svetovnega pokala ima vodilni Dežman 786 točk, Zupančič jih ima 747, Norvežan Joakim Aune na tretjem mestu pa že precej zaostaja, ima 567 točk.

Za Slovenijo je bila to 11. zmaga v letošnji sezoni in šesta dvojna. Tri zmage ima Dežman, po dve Zupančič in Cene Prevc, po eno pa Anže Lanišek in Anže Semenič, Pavlovčič in Bartol.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.