Šport > Zimski športi
42450 ogledov

Smučarska zvezdnica šokirala: Adijo smučanje, dobrodošla policija

Ramona Siebenhofer Profimedia
Dvakratna zmagovalka smuka za svetovni pokal Ramona Siebenhofer je sporočila, da se poslavlja od aktivne smučarske kariere. Smuči bo zamenjala za pištolo, pendrek in lisice, saj se seli v policijske vode.

Avstrijska smučarska reprezentanca je tako po Nicole Schmidhofer pred pripravami na novo sezono izgubila še eno članico reprezentance. Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA je kariero namreč končala še 31-letna Ramona Siebenhofer, ki bo odslej policistka v okrožni inšpekciji Murau. "Veselim se novega poglavja v svojem življenju," je dejala.

"To bo pomemben dodatek za nas v policiji," je novico v kratkem govoru danes na Dunaju pozdravil avstrijski notranji minister Gerhard Karner.

Kot glavni razlog za konec kariere je Siebenhofer v solzah navedla, da nima več polne motivacije za profesionalni šport. To je občutila marca na finalu svetovnega pokala v Soldeuu. "Tudi z majhno distanco moram reči, da nisem več pripravljena vsega življenja podrediti smučanju," je povedala Siebenhofer, ki je v svetovnem pokalu debitirala 28. decembra 2009 v Lienzu na veleslalomu, skupno pa je osvojila sedem stopničk.

Ramona Siebenhofer | Avtor: Profimedia Profimedia

Vse svoje uvrstitve na zmagovalni oder je dosegla v smuku, januarja 2019 je v Cortini d'Ampezzo dvakrat zmagala v 24 urah. Sicer pa je ostala brez kolajne na štirih svetovnih prvenstvih ter dveh olimpijskih igrah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.