Šport > Zimski športi
56645 ogledov

Smučarski svet žaluje, pri zgolj 30 letih umrl svetovni prvak

FIS
Smučarski svet je pretresla novica o smrti komaj 30-letnega ruskega svetovnega prvaka.

V 31. letu starosti je nepričakovano preminil ruski smučar prostega sloga Pavel Krotov, moštveni svetovni prvak v akrobatskih skokih iz leta 2021 v kazahstanskem Almatiju. Za nadarjenega športnika so bile usodne možganske krvavitve.

"Mnogi se Pavla spominjajo kot prijaznega, sočutnega in pogumnega človeka. Ekipa FFR izreka globoke in iskrene sožalje družini, sorodnikom in kolegom Pavla Krotova," je žalostno novico sporočila Ruska zveza za smučanje prostega sloga (FFR).

Pri FFR vzrokov športnikove smrti niso navajali, je pa kasneje za razkritje informacij poskrbel rusiki reprezentančni zdravnik Aleksander Pongilski"Med spanjem mu je počila žila v možganih," je povedal za tamkajšnje medije.

Pokojni smučar je bil član ruske reprezentance, ki je leta 2021 osvojila ekipno zlato v akrobatskih skokih v Almatiju. Krotov je na istem tekmovanju osvojil tudi bronasto odličje v posamični konkurenci. V 46 nastopih v svetovnem pokalu je zabeležil dve zmagi in šest uvrstitev na zmagovalni oder.

Nastopil je tudi na olimpijskih igrah v Sočiju (2014) in Pyeonghchangu (2018).

Pavel Krotov | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • leonardo 07:08 29.marec 2023.

    Spet eden. Vsak teden izvemo za enega ali dva. Bolj znane. Za manj znane ne vemo. Bo kdo za to odgovarjal. Karma je hudič.