Šport > Zimski športi
110 ogledov

Smukač s slovenskim potnim listom tretji, Perko 9.

Rok Perko Profimedias
Po včerajšnji prekinitvi moškega treninga smuka na SP alpskih smučarjev v St. Moritzu so se smučarji s progo vnovič seznanili danes.

Na tokratnem treningu je bil v zelo okrnjeni konkurenci najhitrejši Francoz Alexis Pinturault. Drugi je bil Italijan Peter Fill z zaostankom devet stotink sekunde, za 13 je zaostal Švicar Niels Hintermann. Slednji, presenetljivi zmagovalec letošnjega Wengna, je bil tako najhitrejši smučar s slovenskim potnim listom. Švicar se je sicer prvih zavojev učil v Kranjski Gori na obisku pri dedku, nekaj časa pa je bil tudi član kranjskogorskega kluba.

Med Slovenci se je s progo Corviglia dobro spopadel Rok Perko, ki je za Pinturaultom zaostal 51 stotink in bil deveti, Miha Hrobat je osvojil 20. mesto (+ 1,19), Boštjan Kline pa po svoji navadi ni bil najhitrejši na treningu, zabeležil je 21. čas (+ 1,33). Klemen Kosi je bil 24. (+ 1,58), Martin Čater 29. (+ 1,94), Štefan Hadalin 41. (+ 3,01) in Tilen Debelak 45. (+ 3,44).

Smuk na SP bo na sporedu v soboto ob 12. uri.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.