Šport > Zimski športi
14763 ogledov

Velikanski šok iz slovenskega tabora tik pred začetkom SP

Lanišek Epa
Slovenska skakalna reprezentanca je tik pred začetkom svetovnega prvenstva v poletih ostala brez svojega najmočnejšega aduta.

Slovenski smučarski skoki so doživeli velikanski udarec pred začetkom svetovnega prvenstva v poletih v avstrijskem Bad Mitterndorfu. Naš najboljši tekmovalec Anže Lanišek, letos zmagovalec posamične tekme v Garmisch-Partenkirchnu in trenutno peti skakalec sveta, si je namreč na treningu v Planici poškodoval koleno, zaradi česar bo odsoten vsaj dva meseca.

Sedemindvajsetletni Ljubljančan, član zmagovite slovenske četverice, ki je pred dvema letoma osvojila zlato medaljo na moštveni tekmi v Vikersundu, je že opravil prve zdravniške preiskave, po doslej znanih informacijah ga čaka večtedenski premor.

Na operacijo mu, kot kaže, ne bo treba, bo pa vseeno izpustil večino preostalih tekem v letošnji zimi.

Anže Lanišek | Avtor: Profimedia Profimedia

Po prvih zdravniških napovedih ne bo tekmoval vsaj dva meseca, vrnil pa naj bi nekje proti koncu sezone. Njegovo mesto v reprezentanci bo na SP v poletih zasedel Žiga Jelar.

"Na treningu je pri doskoku Anže utrpel poškodbo desnega kolena. Diagnoza je pokazala, da je poškodovana notranja stranska vez, vendar na srečo operacija ni potrebna. Začasno bo moral nositi kolensko opornico za optimalno celjenje poškodbe. Predvidevamo, da bo okrevanje trajalo približno dva meseca," je za uradno spletno stran Smučarske zveze Slovenije (SZS) pojasnil reprezentančni zdravnik dr. Matej Drobnič.

Lanišek kljub nezavidljivi situaciji ostaja optimističen. "Na včerajšnjem treningu sem si res poškodoval koleno, vendar se počutim dobro. Moja pozornost je že usmerjena v uspešno rehabilitacijo in načrtujem vrnitev na tekmovanja FIS svetovnega pokala še to sezono. Sem vesel, da poškodba ni bila hujša."

Anže Lanišek | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 10:33 24.januar 2024.

    Kot naročeno !