Šport > Zimski športi
2947 ogledov

Šok v našem taboru! Slovenska šampionka morala celo na operacijo

Ema Volavšek Profimedia
Najboljša slovenska nordijska kombinatorka je prestala operacijo kolena, kdaj se bo lahko vrnila k treningom, zaenkrat še ni znano.

Za najboljšo slovensko tekmovalko v nordijski kombinaciji Emo Volavšek je naravnost sanjsko poletje, saj je še drugo leto zapored slavila v seštevku poletne nagrade ter tako potrdila, da v odlični formi ter vrhunsko pripravljena čaka na zimsko sezono.

Nato pa je sledil šok. Iz Smučarske zveze Slovenije so namreč razkrili, da je morala Volavškova zaradi težav z levim kolenom na operacijo, čas rehabilitacije, oziroma kdaj se bo lahko vrnila v trenažni proces, pa zaenkrat še ni znan.

Ema Volavšek | Avtor: Profimedia Profimedia

Dvajsetletna kombinatorka je namreč zaradi dlje časa trajajočih bolečin opravila več preiskav levega kolena, ki so potrdile, da ima poškodovan meniskus. Volavškova je tako danes že prestala artroskopijo s šivanjem meniskusa in bo v naslednjih tednih začela rehabilitacijo.

Mlada Slovenka je sicer v svetovnem pokalu že dvakrat stala na stopničkah, po drugi zaporedni zmagi v skupnem seštevku poletne nagrade pa je imela visoke cilje tudi za novo zimsko sezono.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.