Šport > Zimski športi
14 ogledov

Soukalova dobila tudi zasledovanje, Teja 16.

Soukalova biatlon zasledovanje Hanti Mansijsk 10 kilometrov km svetovni pokal EPA
Čehinja Gabriela Soukalova je na sklepni postaji biatlonskega svetovnega pokala v ruskem Hanti Mansijsku po sprintu dobila tudi današnje zasledovanje. Drugo mesto je s sedmimi sekundami zaostanka osvojila Rusinja Olga Viluhina, tretje pa zmagovalka svetovnega pokala Norvežanka Tora Berger. Edina Slovenka na tekmi, Teja Gregorin, je bila 16.

Andreja Mali na sobotni 10-kilometrski tekmi ni nastopila, tako da slovenskim tekmovalcem v sezoni 2012/13 ostajata le še nastopa na nedeljskih tekmah s skupinskim startom, na katerih bosta nastopila Teja Gregorin in Jakov Fak.

Tokratno tekmo je odločilo zadnje streljanje, pred katerim je bila v najboljšem položaju Vita Semerenko, ki pa v težkih pogojih, močnem sneženju, ni našla pravega položaja in ko je morala kar trikrat v kazenski krog, je nazadovala na 10. mesto.

Razmere je najbolje izkoristila zmagovalka četrtkovega sprinta Čehinja Gabriela Soukalova, ki je morala prav tako enkrat v kazenski krog, a obdržala dovolj naskoka pred tekmicami, ki so prav tako grešile. Še najbolj jo je ogrozila Olga Viluhina, ki je bila na zadnjem postanku 100-odstotna.

Gregorinova začela brez napake

Tekmo je odlično začela tudi Gregorinova, ki je prvi streljanji opravila brez napake in z 21. mesta po sprintu napredovala na 14., na tretjem postanku si je privoščila en kazenski krog, na zadnjem pa je zadela štirikrat, si vzela čas za zadnji, 20. strel na tekmi, a ni zadela, kar jo je oddaljilo od deseterice.

"Zadnji strel mi v zadnjem času povzroča kar nekaj težav in zaradi tega sem izgubila že kar nekaj boljših uvrstitev. Prva tarča v položaju stoje ni bila tako kritična, samo zadela je tokrat nisem. Imela sem zelo konkurenčne smuči, zato sem bila lahko hitrejša na progi kot pred dnevi. V zaključku sem sicer preveč moči porabila za lovljenje tekmic, zato mi je malo zmanjkalo v fotofinišu, poleg tega pa sem izbrala smučino, kjer je bilo veliko novega snega in sem bila še zaradi tega počasnejša. Pred mano je le še zaključna tekma sezone, kjer si želim ubraniti 13. mesto v skupnem seštevku. Treba bo nadzorovati neposredno konkurenco, po možnosti spet ne zgrešiti zadnje tarče in odteči vsaj na današnjem nivoju. Moja glavna motivacija bo dober rezultat s katerim bom zaključila sezono," je napovedala Gregorinova.

"Teja se je potrudila, napredovala za pet mest, kar je v teh težkih sibirskih pogojih lep dosežek. Na strelišču je porabljala nekoliko več časa kot ponavadi, vendar so bili sunki vetra kar močni in ni bilo lahko zadeti. Vsekakor čestitke za boj do zadnjega metra, s čimer sem tudi osebno zadovoljen," pa je bil komentar glavnega trenerja Uroša Velepca.

Svetovni pokal, Hanti Mansijsk, zasledovanje (10 km/Ž), rezultati:

1. Gabriela Soukalova (Češ) 30:58,8/2
2. Olga Viluhina (Rus) + 7,0/3
3. Tora Berger (Nor) 14,8/2
4. Marie Dorin Habert (Fra) 21,6/1
5. Miriam Gössner (Nem) 23,4/3
6. Laura Dahlmeier (Nem) 31,3/1
7. Andrea Henkel (Nem) 34,7/3
8. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 41,7/3
9. Anais Bescond (Fra) 42,3/2
10. Vita Semerenko (Ukr) 1:04,5/3
...
16. Teja Gregorin (Slo) 1:42,6/2
...

Skupno po 24. od 26 tekem:

1. Tora Berger (Nor) 1233 točk
2. Darja Domračeva (Blr) 906
3. Andrea Henkel (Nem) 832
4. Marie Dorin Habert (Fra) 804
5. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 800
6. Anastasiya Kuzmina (Slk) 760
7. Gabriela Soukalova (Češ) 740
. Olena Pidgrušna (Ukr) 740
9. Miriam Gössner (Nem) 734
10. Olga Zajceva (Rus) 699
. Vita Semerenko (Ukr) 699
...
13. Teja Gregorin (Slo) 628
41. Andreja Mali (Slo) 126
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.