Šport > Zimski športi
10788 ogledov

Po hrbtu drsela po zaletišču, padla čez odskočno mizo

maren lundby Epa
Olimpijska prvakinja in dvakratna branilka velikega kristalnega globusa je grdo padla na treningu v Lillehammerju.

Priprave norveške šampionke Maren Lundby na napravi Lysgårdsbakken v olimpijskem Lillehammerju je prekinil hud padec, v katerem je dvakratna zmagovalka svetovnega pokala utrpela za zdaj še neznane poškodbe.

Do padca olimpijske prvakinje iz Pyeongchanga ni prišlo po odrivu z odskočne mize, temveč že prej. 24-letnica je namreč izgubila ravnotežje, ko je poskušala spremeniti zaletno mesto.

 | Avtor: Instagram Instagram
"Za premik startne rampe je potrebno stopiti na drugo stran zaletišča. Držala sem se za rampo in stopila čez, pri tem pa sem izgubila tla pod nogami. Zjutraj je precej deževalo, zato je bila notranjost zaletišča povsem razmočena. Nenadoma sem se znašla na hrbtu in drsela sem po zaletišču. Naredila sem vse, da bi se ustavila. Pomagala sem si z rokami in nogami," je bizarno nesrečo opisovala najboljša smučarska skakalka na svetu.

"Preprosto se nisem mogla ustaviti in padla sem čez odskočno mizo. Pristala sem na nogi/kolenu, z glavo pa sem udarila v beton. Na srečo sem nosila čelado," je dodala Norvežanka.

Zdaj bo morala opraviti kopico preiskav, s katerimi bodo določili razsežnosti poškodbe. Prvi rentgenski pregled ni pokazal zlomljenih kosti, kar je dober obet za nadaljevanje priprav.

"Utrpela sem pretres možganov in udarec v koleno. Čakam na rezultate pregleda z magnetno resonanco, da bomo lahko izključili morebitne druge poškodbe. Držim pesti," je pristavila šampionka

 | Avtor: Instagram Instagram

Lundbyjeva je dvakratna dobitnica velikega kristalnega globusa (2018, 2019), zmagovalka 25 tekem za svetovni pokal in olimpijska prvakinja na mali napravi (2018). Njen osebni rekord je 141,5 metra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ohoiii, takk for i år!💪🏼💪🏼

A post shared by Maren Lundby (@marenlundby) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.