Šport > Zimski športi
1580 ogledov

Zmaga za Mikaelo Shiffrin, Andreja Slokar z odlično drugo vožnjo

Andreja Slokar Profimedia
Zmaga za Mikaelo Shiffrin, Andreja Slokar z odlično drugo vožnjo kar sedma.

Mikaela Shiffrin je zmagovalka slaloma v Killingtonu, potem ko je vodila že v prvi vožnji. V drugi ji je rokavico vrgla velika konkurentka Petra Vlhova, a je z odličnim srednjim in spodnjim deloma Američanka našla odgovor za fantastično predstavo Čehinje. Shiffrin je postavila najboljši čas tako v prvi kot drugi vožnji. Tretje mesto je zasedla še ena izkušena slalomistka Wendy Holdener

Andreji Slokar je uspela odlična druga vožnja – posebej spodnji del –, kar je zadoščalo za velik skok v drugem teku. Tako je s 14. po prvi napredovala na končno sedmo mesto, kar je za povratnico po težki poškodbi kolena izjemna doza samozavesti za nadaljnje preizkušnje. V drugi vožnji je postavila osmi čas.

Neja Dvornik je na koncu zasedla 18. mesto, Ana Bucik pa 20. Obe sta v finalu eno mesto izgubili.

Mikaela Shiffrin | Avtor: Profimedia Profimedia

Po prvi vožnji tesno na vrhu, tri Slovenke med 20 

Že po prvi vožnji slaloma v Killingtonu je vodila domačinka Mikaela Shiffrin. Američanka je pred drugouvrščeno Nemko Leno Dürr sicer imela le 19 stotink sekunde prednosti. Tretje mesto je zasedala še ena vrhunska slalomistka, in sicer Petra Vlhova (+ 0,28). Sledili sta Wendy Holdener (+ 0,37) na četrtem in Hrvatica Leona Popović (+0,49) na petem mestu. 

V prvo so dobro svojo nalogo opravile tudi vse tri Slovenke na startu slaloma v ZDA. Najbolje se je v prvo odrezala povratnica po težki poškodbi kolena Andreja Slokar. Zasedla je 14. mesto, z zaostankom sekunde in tri četrt. Neja Dvornik je zaostala debeli dve sekundi, kar je zadoščalo za 17. mesto, še štiri stotinke več pa je zaostala Ana Bucik na 19. mestu. 

Končni vrsti red slaloma v Killingtonu:
1. Mikaela Shiffrin (ZDA) 1:42,02
2. Petra Vlhova (Češ) + 0,33
3. Wendy Holdener (Švi) + 1,37
4. Lena Dürr (Nem) + 1,56
5. Marta Rossetti (Ita) + 1,74
6. Michelle Gisin (Švi) + 2,01
7. Andreja Slokar (Slo) + 2,18

Slalom v Killingtonu, po 1. vožnji:
1. Mikaela Shiffrin (ZDA) 48,27
2. Lena Dürr (Nem) + 0,19
3. Petra Vlhova (Češ) + 0,28
4. Wendy Holdener (Švi) + 0,37
5. Leona Popović (Hrv) + 0,49
...
14. Andreja Slokar (Slo) + 1,75
17. Neja Dvornik (Slo) + 2,02
19. Ana Bucik (Slo) + 2,06

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.