Šport > Zimski športi
8467 ogledov

Strašljive posledice covida-19: "Tega ne bi privoščila največjim sovražnikom"

Tiril Eckhoff Epa
Dvakratna olimpijska prvakinja še vedno čuti posledice zahrbtne respiratorne bolezni.

Norveška biatlonska zvezdnica Tiril Eckhoff razmišlja o koncu športne kariere, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Olimpijska prvakinja tudi leto dni po covidu-19 še vedno ni pripravljena na tekmovanja in tudi ni del norveške reprezentance na svetovnem prvenstvu v nemškem Oberhofu.

To se bo danes začelo z mešano štafeto 4 x 6 km, v norveški ekipi pa že vso sezono pogrešajo 32-letnico iz Baeruma.

Dvakratna olimpijska in desetkratna svetovna prvakinja je bližje koncu kariere kot vrnitvi na biatlonske tekme, je dejala v intervjuju za televizijsko postajo NRK. Eckhoff je namreč glede nadaljevanja kariere "zelo negotova".

Tiril Eckhoff | Avtor: Epa Epa

"Sem v procesu razmišljanja o naslednjih korakih, saj se še naprej tako zelo borim s svojim zdravjem," je dejala sicer zmagovalka 28 tekem v svetovnem pokalu.

"Še vedno razmišljam, kaj bom sploh storila, če bom zdržala še kakšno sezono ali bom biatlon povsem opustila," je dodala 32-letnica.

Ta je na finalu prejšnje sezone zmagala tako v sprintu kot zasledovanju, z novim koronavirusom pa se je, kot mnogi drugi norveški športniki, okužila na kasnejši zaključni zabavi. Od takrat ima predvsem velike težave z nespečnostjo.

"Tega ne bi privoščila niti največjim sovražnikom," je še dejala zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala v sezoni 2020/21.

Pravi sicer, da bi morda lahko nastopala na določenih tekmovanjih, a je zelo daleč od najboljše pripravljenosti. Posledično je po enajstih letih tudi prvič ostala brez mesta v norveški reprezentanci za SP, še piše dpa.

Komentarjev 12
  • rd2dmk2 08:22 09.februar 2023.

    gospodična ima težave z nespečnostjo !? od kdaj pa ima gripa take posledice ? mislim da so bili vsi športnik cepljeni ( razen Džokota ) in ne vem kaj se sedaj pritožuje(jo) ? naj grejo k Pfeizerju, pa jih vprašajo, ...prikaži več kako to da so tak bolani? res mi ni jasno da tak vrhunski športnik, natreniran, poln vitaminov, v top formi in cepljen , faše covid na eni zabavi in potem celo leto ne spi. ja madona, trenira naj, saj zdej lahko dneve in noči, po treningu pa pivce za živce, pa bo zaspala ko top.

  • Ender3 17:59 08.februar 2023.

    Vprašajmo se, kako bi to prenesla starejša oseba ali povprečna oseba, ki nima tako razvitih dihalnih funkcij.

  • Pišmevuh 16:43 08.februar 2023.

    Cepili ste nas z dvigom cen. Agenda gre naprej. Vsak dan nekaj člankov in ovce z maskami se bojo množile. Vojna b UA. gre h koncu, podnebne spremembe so zlajnane, pa dajmo malo s cepivom. Čas je primeren, saj so ...prikaži več zdajšnje doze uničili, potrebne so nove z novimi provizijami. Timing je bistvo posla.